Maritas porterstek

Tack för detta underbart enkla och goda recept. Så lätt att såsen är perfekt utan att smaka av med extra salt och peppar. Man skall bara tänka på när köttet skärs upp att man skär på rätt håll. Tack Marita!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1-1 ½ kg oxkött
  • 1 flaska porter
  • ½-1 dl svartvinbärssaft
  • 1 dl kinesisk soja
  • 1 tsk timjan
  • 5-6 enbär
  • 5-6 svartpepparkorn
  • 2-3 buljongtärningar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 lökar

Gör så här

  1. Lägg allt i en gryta, försök få vätskan att täcka köttet. Ibland kanske man vill ha mer sås och det går bra att dubbla mängden vätska, men inte ta lika mycket kryddor.
  2. Använd köttermometer. När köttet är uppe i ca 70° så är det färdigt. Skyn (8 dl) som blir över blir en underbar sås. Red med 5 msk mjöl och 2 dl vispgrädde. Har man gjort dubbelt så mycket sås behövs mer redning.
  3. Servera med kokta grönsaker och potatis.
  4. MUMS!!!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.