Morot och apelsinmarmelad

Jättegod på mackan och även i kakor och gifflar!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 750 g morötter
  • 4 apelsiner
  • Saft av 2 citroner
  • 8 dl vatten
  • 1 kg socker

Gör så här

  1. Skala och riv morötterna fint. Skala apelsinerna med potatisskalare, strimla det. Pressa saften ur apelsinerna. Häll morötter, skal och saft av apelsinerna och vattnet i en gryta. Koka i 30 minuter.
  2. Tillsätt socker och citronsaft, koka tills det håller för ett marmeladprov (drygt 60 minuter). Skumma och häll på rena och varma burkar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…