Nils Emils julköttbullar

Det speciella med köttbullarna är kryddningen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl gräddmjölk, hälften grädde + hälften mjölk
  • 2 gula lökar
  • Smör till stekning
  • 1 gul råriven lök
  • 1 kg blandfärs
  • 1 äggula
  • 1 msk ansjovisspad
  • Ca 1 msk salt
  • Ca 1 tsk vitpeppar
  • Ca ½ tsk "fyra-kryddor"
  • 1 nypa socker
  • Ev lite vatten till spädning
  • Garnering:
  • Klippt persilja

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i gräddmjölken i en bunke. Fin hacka två gula lökar och fräs dem långsamt i smör.
  2. Blanda samman alla ingredienserna väl. Späd ev med lite vatten för en smidigare färs. Stek ett smakprov.
  3. Forma till köttbullar och stek dem vackert bruna i smör. Garnera med klippt persilja.

Kommentarer

OBS! Jag menade en TSK pepparkakskrydda ;)
Supergott!! Jag improviserade dock lite grann och tog en matsked pepparkakskrydda istället för "fyra-kryddor"! Resultatet blev toppen ;)
Blev hur bra köttbullar som helst! Tillverkade också "fyra-kryddor" själv. Köttbullarna blev saftiga och goda, lagom mängd lök :)
Verklige jättegoda! Kan varmt rekommendera detta recept. Tillverkade "fyra kryddor" själv, efter recept här.Fungerade utmärkt!
Nu har jag provat dom här flera gånger och det är alltid fullständig succé. Jag får alltid göra minst en dubbelsats för det går åt som smör i solsken. Tack för det!
Jag ger detta recept högsta betyg. Har precis gjort en omgång som blev mycket goda. Alla i familjen gav köttbullarna hösta betyg. Jag kan verkligen rekommendera det här receptet.
Har precis gjort en omgång av Nils Emils julköttbullar och tycker att de blev otroligt goda. De bästa jag gjort hittills och alla i familjen gav dem högsta betyg. Jag kan verkligen rekommendera detta recept.

Liknande recept

@kamainjo

Mormors hastkaka

Mumsig och lättbakad långpannekaka som min mormor ofta bakade. I mormors recept är måtten angivna i kaffekoppar (kkp) och mjölken som kom från egna…