Nyttigare piroger med olika fyllningar

Otroligt goda piroger, som göra på olivolja, och en del grahamsmjöl. Matiga - och supergoda! OBS! Går utmärkt att frysa in!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg till 16 piroger:
  • 50 gram jäst
  • 5 dl lättmjölk
  • ½ dl olivolja
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 10 dl vetemjöl
  • Köttfärsfyllning till 8 piroger:
  • 400 gram nötfärs
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 burk tacosås
  • ½ dl vatten
  • ½ rödlök (strös ovanpå färsen innan pirogen viks ihop)
  • 1 dl hackad persilja (strös ovanpå färsen innan pirogen viks ihop)
  • Skink- och ostfyllning till 8 piroger:
  • 125 gram rökt skinka, hackad
  • 200 gram riven ost (10%)
  • 1 msk senap
  • 2 tsk dijonsenap (obs! som alltid med dijonsenap, bör du smaka dig fram..)
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en bunke. Ljumma mjölken till 37º C. Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, oljan och saltet. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under duk i ca 40 minuter. Förbered under tiden fyllningarna och sätt ugnen på 225º C.
  2. Köttfärsfyllning:
  3. Fräs färsen, tillsätt kryddor, vatten och sås. Koka ihop färsblandningen. Låt svalna något.
  4. Skink- och ostfyllning:
  5. Blanda ihop ingredienserna.
  6. Ta upp degen på mjölat bord. Dela den i 16 bitar, rulla till bullar och kavla ut dem till rundlar. Lägg fyllning på ena halvan av plattorna och vik ihop dem till halvmånar. Tryck med en gaffel runt kanterna. Låt stå en liten stund innan du penslar med ägg.
  7. Grädda i ca 12 minuter.

Kommentarer

Använde denna deg till pizzabullar idag. Hoppas de blir goda! Ser lovande ut :)
Tack! Du har gjort mitt liv mycket lättare eftersom jag är extremt dålig på att äta! Så jag tackar väldigt mycket.
Åt precis det här ikväll och det blev riktigt bra! Enda grejen var väl att vi använde ett kilo köttfärs istället för 400 gram. Antar att vi tog lite för mycket i våra men ett tips om man vill ha mycket fyllning!
Oj vilken succé hos barnen! Ena dottern älskade den med köttfärs, den andra slukade ost-&skinkvarianten i ett nafs. Tack!
Mina piroger blev fantastiska! Gjorde det enkelt med köttfärs och en bolognese sås på burk, och min engelska partner åt upp dem rejält snabbt. Han sa att det påminner honom om hemma, med Pasties som de kallar det. Rekommenderas starkt! (Skriv gärna en måttangivelse på salt)
Smidig deg att jobba med. Första gången jag gör piroger och resultatet blev helt okej! :D
Kanonbra recept, TACK! :-)
Degen blev jättebra... Haft problemet förr att det går sönder lätt men så blev det inte med detta recept. Gjorde färsfyllningen med och det blev suveränt gott. En femma på detta :) Mvh / Maria
Jättegott skal (hade överbliven köttfärssås)! Klart högsta betyg!
absolut de godaste pirogerna jag ätit.och så lättgjorda.tack för receptet! :)
Jätte goda piroger, Tack för ett fantastiskt recept!
De bästa pirogerna jag gjort!! Och tack vare den bra och lätthanterliga degen blev de dessutom fina att se på :-) De kommer garanterat göras igen!
Hej! ska precis till att göra dessa! Verkar mycket goda! :) I beskrivningen står det "Tillsätt resten av mjölken, oljan och saltet.", men det står inte hur mycket salt som skall i. Antar att det är 1 tsk?
Men oj vad goda!! :p Högsta betyg från oss. Kommer alrig göra "vanlig" pirogdeg igen, så mycket godare med grahamsmjöl i. Å vad smaskig skinkfyllningen var, och enkel. Detta kommer vi äta igen! :D
Goda och enkla att baka! Degen var lätt att arbeta med och klibbade inte fast en massa.
Supergoda. Jag gjorde dem i hopp om att kunna lägga några i frysen och ha som mellanmål, men icke de tog slut allihop. Så idag ska jag gör nya.
Åååh! Gjorde dessa piroger igår, var första gången jag gjorde piroger. SUPERDUPER GODA! Mums! Jag, sambon o våra gäster blev mätta och belåtna. Kommer göras många gånger till.
Kan hålla med dej till fullo Caddile, om parmesanosten, men.. inte många barn som gillar den.
Pirogerna blev verkligen lyckade, så jag e glad att jag testa detta recept då de va mitt premiär försök på hembakade pioger=)
Hej! Man kan leka med fyllningarna hur mycket man vill - fast i så fall hade jag nog lagt till parmesanost - den smakar lite mer än mozzarellan gör :)
Hej igen! Måste bara fråga om det möjligtvis kan funka å ta bara ost å skinka eller blir de smaklöst utan senap? Vill nog göra med båda fyllningarna...tänkte oxå använda två olika sorters ostar som föregående skrev.
Betyget då? Ja, du...Gissa! ;))
Gjorde igår med Tacofyllningen och la till oliver och ostsorten blev mozzarella. Tog "bort" tacosaucen och gjorde en egen blandning av tomatsås, a la riktig pizzasås. (Är en gammal "avdankad" pizzabagare så jag klarade inte att "fuska" *S*;)) Det var en fin deg, krispig och fin smak! Så.. idag blir det med kokt skinka, mozzarella och fetaost,(blir "saftigare" med 2 sorter) lök, (fräst) dijonsenapen utblandad med lite mildare senap, så att även barnbarnen klarar den. :D Botten på piroger får ha sig en liten "sväng" av den hemmagjorda tomatsåsen med,bara för att.. jag älskar den.<3 Tack för en bra basdeg, Caddie! Återkommer, gärna, med mer kommentarer när jag testat fler varianter på fyllning,Under föruttsättning att du vill veta, förstås. ;)) Betyget? Ja du...GISSA! ;))
Hej! Blev nyss medlem här inne då jag ville hitta recept på just piroger, för det blev jag sugen på att göra imorgon. Har inte gjort egna piroger förut, men tyckte ditt recept lät väldigt enkelt å dem ser ju mycket goda ut. Sen tacofyllningen kommer nog bli mycket uppskattad utav sonen=)
Gjorde en sats med 16 st, bara tacofyllning. Supergoda och degen år också jättegod!! Jag strödde på lite riven ost oxå men annars precis som receptet! Lätt högsta betyg! Nu har jag och pojkvännen mååånga lunchlådor. =)
Hej, gjorde dessa i dag och hade med mig på utflykt. Det blev jättegott, tycker jag. Lillflickan tyckte också om dem och det var roligt.
Piroger o goda sen, fuskade lite, tog skånsk senap i stället för dijon, tycker den svenska är god den med, men du, får 5p.
Jättegoda! Jag gjorde alla med taco-fyllning och degreceptet var oxå jättebra! =) Jag testade att strö på lite riven ost tillsammans med löken och persiljan. Det var smarrigt! Toppbetyg!
Tack så jättemycket =) Vad glad jag blir när ni gillar mina recept! Och helt rätt: barnens betyg är de bästa :)
Tack för ett kanon recept. BÅDA mina barn åt så det sprutade ur öronen och det min vän är nog det bästa betyg man kan få !! Jag jorde alla med taco fyllning.
Väldigt smarriga!. Detta recept sparar jag för framtiden.
Jättegoda piroger. SUPER.!!
Ja alltså som en pirogfyllning då förstås
Använde inte denna deg men tacofyllningen och la till små fetaosttärningar i. Det blev gudomligt gott!!!!

Liknande recept