Pappa Mats köttfärslimpa

Som jag brukar göra den

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök (stor)
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 120 g bacon (1 paket)
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 6-8 soltorkade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. blöt upp ströbrödet med grädde och mjölk.
  2. Kör bacon, lök, vitlök, och soltorkade tomater till en smet i mixer.
  3. Vispa köttfärs, ägg och ströbröds blandningen med degkrokar. Tillsätt bacon smeten och blanda tills allting är ordentligt blandat.
  4. Forma till en limpa på ett bakplåtspapper eller direkt på en plåt. Och grädda i ugn på ca 180 grader i 45 minuter.
  5. Tillagningstiden varierar med limpans storlek. Lång och smal = kortare tillagning, kort och tjock = längre tillagning.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@anderstam

Ost och baconlimpa

En fast och god köttfärslimpa med härliga ostfickor och fin baconsmak. Går bra att skiva nyuttagen utan att skivorna faller isär.