Pitabröd med kyckling

Med en fyllning av kyckling, ost och andra smakrika ingredienser blir de här pitabröden en läcker och fulländad kvällsvickning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2,5 dl majonnäs
  • 3/4 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g grillad kyckling
  • 40 g romansallat
  • 100 g fetaost
  • 1 morot
  • 50 g ättiksgurka
  • 1 dl russin
  • 4 pitabröd

Gör så här

  1. Blanda noga samman majonnäs, mjölk och peppar i en skål.
  2. Tärna kycklingköttet, skölj och riv salladen i mindre bitar. Smula sönder osten. Skölj och riv moroten, skiva gurkan och skölj russinen. Blanda ner alltsammans i majonnässåsen, blanda väl.
  3. Skär av 1/2 cm av toppen på pitabröden och öppna bröden försiktigt. Skeda ner kycklingröran i de 4 bröden och lägg dem på tallrikar. Servera genast.
  4. Variation: Prova att byta ut romansalladen mot coleslawsallad och fetaosten mot herrgårdsost. Prova att grilla pitabröden: Värm grillen. Tillaga fyllningen enl anvisning och fyll pitabröden. Svep in varje pitabröd i folie och vik ihop till små paket. Lägg paketen på grillgallret och grilla tills bröden blivit genomvarma, ca 5 minuter. Ta bort folien och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…