Rårörd rabarber och flädersaft

En fantastisk saft

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 kg rabarber
  • 500 g fläderblommor
  • 3 kg strösocker
  • 30 g citronsyra
  • 2 l vatten

Gör så här

  1. Ger ca 6 liter saft
  2. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Varva rabarber och fläderblommor och socker i en stor bunke eller hink.
  3. Lös upp citronsyran i lite ljummet vatten. Häll citronsyra och vatten i bunken och blanda väl. Låt stå i rumstemperatur 24 timmar. Rör om emellanåt.
  4. Sila saften och förvara i kylen. Håller ca 2 veckor. Man kan också frysa in i mindre förpackningar och ta fram vid behov.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…