Rosmarinscones med getost

Getost och honung smakar gott tillsammans. Servera getost och ringlande honung som pålägg på dina rosmarindoftande scones. Goda som grillbuffébröd likaså...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1½ msk bakpulver
  • 2 tsk rosmarin,torkad
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk eller filmjölk
  • Till servering:
  • Chèvre,skivad
  • 4 tsk honung,flytande

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Skär smöret i tunna skivor. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt, rosmarin och smör. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Lägg på smord plåt och forma varje del till en rund kaka. Snitta kakorna i fyra delar med en vass kniv.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
  5. Låt bröden svalna på galler.
  6. Skär upp sconesen och lägg på osten. Ringla över honung.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…