Solskenspaj med köttfärs och svamp

En paj gjord på enkla ingredienser och dekorerad med ananas och körsbärstomater.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 125 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1-2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 400 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 paprika
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk kinesisk soja
  • Garnering:
  • 6-7 st ananasringar
  • Körsbärstomater
  • 2-3 dl riven lagrad ost

Gör så här

  1. Blanda samman pajdegen i en matberedare.
  2. Tryck ut degen i en smord pajform.
  3. Nagga botten med en gaffel.
  4. Förgrädda pajskalet i 15 minuter, 200 grader.
  5. Hacka löken, skiva svampen och tärna paprikan.
  6. Bryn grönsakerna i en stekpanna.
  7. Tillsätt köttfärsen.
  8. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
  9. Tillsätt soja och crème fraiche.
  10. Låt puttra samman något.
  11. Bred ut köttfärsröran i pajskalet.
  12. Lägg anansringar över köttfärsen.
  13. Placera en tomat i mitten av varje ananasring.
  14. Strö över riven ost.
  15. Grädda i 15 minuter, 225 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.