Sukiyaki

Familjens favorit.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g entrecôte
  • 3 lök
  • 5 salladslök(ar)
  • 1 morot/morötter
  • 400 g champinjoner
  • 5 dl böngroddar
  • 225 g bambuskott
  • 100 g tofu
  • 100 g nudlar
  • 6 ägg
  • 4 msk olja
  • 80 ml japansk soja
  • 4 msk köttbuljong
  • 4 msk sake
  • 4 msk sött risvin (mirin)
  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Skär det halvfrysta köttet i så tunna skivor som möjligt med en skärmaskin.
  2. Gör såsen så här:
  3. Häll soja, köttbuljong, sake, mirin och socker i en liten bunke och rör om tills sockret löst upp sig.
  4. Middagsgästen får sin egen skål att äta ur, en skål ris, en skål att knäcka ägget i, ätpinnar och servetter.
  5. Ställ en kokplatta på bordet så alla middagsgäster lätt kan komma åt den.
  6. Varje middagsgäst knäcker ett ägg i sin skål och vispar med ätpinnarna. Plocka munsbitar av sukiyakin ur den varma grytan

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept