Supergod smörgåstårta med skinka och bacon

Familjens favoritsmörgåstårta helt utan fisk och skaldjur (fast på bilden är den garnerad med ägg och räkor det var så det blev sist jag gjorde den), fantastiskt god! Smörgåstårtan läggs med fördel ihop dagen innan och garneras strax innan servering för bästa resultat =)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 smörgåstårtbotten
  • Gräddblandning:
  • 4 dl vispad grädde
  • 4 dl majonnäs
  • Skinkröra:
  • 1/3 av gräddblandningen
  • 275 g skinkost
  • 1 dl gurka i tärningar
  • 1½ hg rökt skinka i tärningar
  • Baconröra:
  • 1/3 av gräddblandningen
  • 275 g baconost
  • 1 grönt äpple i tärningar
  • Garnering:
  • 1/3 av gräddblandningen
  • Ostrullar
  • Skinkrullar
  • Rostbiff
  • Köttbullar
  • Gurka
  • Tomat
  • Isbergssallad
  • Persilja
  • Om man vill:
  • Hackat ägg
  • Räkor

Gör så här

  1. Dag 1:
  2. Börja med att blanda den vispade grädden och majonnäs. Fördela sedan gräddblandningen i tre skålar.
  3. Ställ undan en av skålarna gräddblandningen i kylen (med plastfolie över eller i en burk med lock) och börja sedan med skinkröran. Rör ner skinkosten i en av skålarna med gräddblandning. Blanda i den tärnade skinkan och gurkan.
  4. Rör ner baconosten i den sista skålen med gräddblandning. Blanda också ner tärningarna av grönt äpple.
  5. Lägg en del av smörgåstårtbotten på ett fat eller en tallrik och bred sedan skinkröran över. Lägg på nästa del och bred baconröran över. Till sist lägger du på sista delen, om det är "locket" du har kvar vänder du det upp och ner så den släta sidan kommer upp. Därefter breder du gräddblandningen som är kvar runt om smörgåstårtan. Klä sedan in smörgåstårtan i plastfolie och låt den stå i kylen 1 dygn.
  6. Dag 2:
  7. Tag fram smörgåstårtan och ta bort plastfolien. Tryck den hackade isbergssalladen mot sidorna på smörgåstårtan så det blir ett jämnt lager. Garnera sedan med skinkrullar, ostrullar, köttbullar, rostbiff, tomat och gurka i ett härligt mönster. Det lättaste är att börja från mitten och jobba sig utåt.

Kommentarer

Hur många personer räknar man med att den räcker till? En smörgåstårtsbotten - menar man då ett paket landgångsbröd så att det blir en avlång som på bilden? Kan man ta något annat bröd (och om man vill ha en kvadrat gör man då dubbelt?)? Smakar det mycket bacon eller har du provat att experimentera nåt med "riktig" bacon? =)
Hur många skivor landgångsbröd går det åt till ett lager?
Jätte god och enkel.
Kanske är sent ute nu, men visst, grädden vispas först. Det står i ingredienslistan att grädden ska vara vispad. Kanske är otydligt, fixar det på en gång så det blir tydligare :)
Ska göra denna smörgåstårta ikväll! Jag behöver veta, hur ska gräddblandningen vara? Vispa grädden innan man blandar den med majonäsen eller? Tacksam för svar!
Sist jag gjorde denna bytte jag ut vispgrädden mot crème fraîche, både i tårtan och att bre på. Blandade med lite majonäs. Funkar också jättebra och blir hur gott som helst:)
Är ingen mästerkock i köket men lyckades göra två " prov-bitar" till sonen o mig inför Fredagens bjudning! Supergott!! Fick lite för mycket gräddblandning överallt bara , ska bre på lite tunnare imorrn när jag gör den STORA tårtan! :o)
Jag hatar recept där det INTE står I RECEPTET vad som ska göras av varorna!!! Det stod inte i receptet att grädden skulle vara vispad innan man blandade den med allt annat. Nu står man här med förstörda röror som ej går att använda för det är för rinnigt!!!!
Du väljer själv om du vill ha vispgrädde eller en smalare variant, bara den går att vispa (gärna ganska hårt) :)
är det vanlig vispgrädde och ska men i så fall vispa den eller?
vad god smörgåstårta yvonne pira
Gjorde smörgåstårtan nyss igen, då garnerade jag den med hackat ägg, räkor och gurka, ost- och skinkrullar samt tomat. Går såklart att göra den helt utan fisk/skaldjur beroende på vad man själv känner för! =)
Tack för att du skrev och berättade. Hade fallit bort i kopieringen. Nu ska det stämma=)
du har glömt skriva hur gräddblandningen ska vara

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…