Tacokryddad köttfärsgryta

God vardagsgryta. Prova också att byta ut majskornen mot vita eller röda bönor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 5 dl finstrimlad vitkål
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 strimlad röd paprika
  • 150 g majskorn
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • Matfett att steka i
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 2 tsk kakao
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 msk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs vitkål, rödlök och paprika med matfett i en stekpanna. Grönsakerna ska bli lite mjuka, men ej få färg. Låt vitlöken fräsa med någon minut. Flytta över grönsakerna till en gryta eller kastrull.
  2. Bryn köttfärsen i fett i stekpannan. Blanda ner kryddorna och låt de fräsa med ett par minuter. Flytta över köttfärsen till grytan/kastrullen.
  3. Blanda ner sojan, tomatpurén och vattnet. Smaka av med salt och svartpeppar.Låt småputtra i ca 10 minuter. Blanda ner majskornen.
  4. Servera tillsammans med kokt ris, sallad och en klick creme fraiche.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…