Tacopaj

Mycket god många moment

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 75 gr margarin
  • 2 ½ dl mjölk
  • Fyllning 1:
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 kg köttfärs
  • 2 påsar tacokrydda
  • 1 burk salsasås efter smak
  • Smör att steka i
  • Fyllning 2:
  • 4 dl creme fraiche
  • 8 msk lätt majonnäs
  • 1 gul lök i ringar
  • 4 tomater i skivor
  • 1 grön paprika i små tärningar
  • 5-10 pepperoni, hela kan uteslutas.
  • 4 dl ost
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform eller långpanna.
  2. Bryn köttfärsen och lägg direkt på pajdegen.Häll sedan en ½ burk med salsan på köttfärsen så det blir lagom "vått". Lägg sedan på följande grönsaker:
  3. Lökringar, tomater i skivor, paprika, pepperoni.
  4. Bred fyllning 2 på grönsakerna (kan bli lite kladdigt men man behöver inte vara så noga det smälter ner). 4 dl ost överst. Därefter in i ugnen 225 grader 10-15 min

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@kaffemamma

Kaffemammas tacolåda

Mumsigt alternativ till tacos eller tacopaj. Gjord på vegfärs då jag inte gillar köttfärs, men det går självklart bra att byta ut mot det…

@rallysmulan

Smulans portionstacopaj

Himmelskt goda tacopajer i portionspajer, jag använde folieformar med diameter på 18 cm. Funkar perfekt att grädda nästan klara, som jag gjort på bilden.…