Tacopaj

God tacopaj på LCHF-vis

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskalet:
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 msk smör
  • Fyllning:
  • 400 gram köttfärs
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • Smör till steknining
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk glutamatfri tacokrydda
  • ½ dl vatten
  • Halverade körsbärstomater
  • Skivade lökringar
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl grädde
  • ½ dl creme fraiche
  • Egen tacokrydda:
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Smält smötet i pajformen i ugnen. Vispa hastigt ihop äggstanningen och grädda till torr yta med ordentlig färg. Ta ut och låt formen vila.
  3. Bryn färsen med vitlök och kryddor i smör. Tillsätt vattnet och låt puttra tills vätskan kokat in. Riv osten och blanda med grädde och creme fraiche. Strö ut köttfärsröran på pajbotten och fördela tomat samt lök på toppen. Häll oströran överst och grädda i 10-15 minuter eller tills ytan ser aptitligt inbjudande ut.

Kommentarer

Detta är taget ur AIRAMS LCHF-bok. Hon har många helt fantastiska recept. rekommenderas varmt.
En 10-poängare enligt dottern som åt taco shells till sin pajbit.

Liknande recept