Tacopaj – LCHF style

Enkel, god men framför allt god tacopaj. Passar alla men är LCHF vänlig :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten
  • 2 msk smör
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • ½ gul lök
  • 1 msk smör
  • 4-5 tsk tacokrydda (se till att den är sockerfri)
  • ½ dl vatten
  • 2-3 dl ost
  • 1 dl grädde
  • ½ dl fil
  • 2 tomater
  • ½ paprika

Gör så här

  1. Lägg smöret i pajformen och smält i ugnen. Vispa ägg cog grädde. Häll sedan i pajformen med det smälta smöret. Låt grädda i ungen tills den fått en gyllenbrun färg. (225 grader)
  2. hacka löken, stek den med köttfärsen i smöret. häll sedan i vattnet och taco kryddan. Mixa så att allt blir riktigt blandat. Låt det steka tills vattnet är borta.
  3. Häll sedan över din ägg "botten".
  4. Skär tomater och paprikan, lägg på fyllningen.
  5. Riv osten, blanda med grädden och filen, häll det sedan över pajen.
  6. Låt grädda i ugnen i 225 grader i 10-15 min.
  7. Sedan klar att servera.
  8. Tipps!
  9. Servera med en grönsallad och hemagjord guacamole.

Kommentarer

Det var kanongott....det är andra gången jag gör denna tacopaj nu....denna gången la jag till 3 vitlöksklyfor....alla i familjen tycker det är en klar 5:a :-)
Helt klart godkänd! Jag saknade salt i "omelettbotten" men det gick ju lika bra att salta i efterhand! Blev asmätt. =)

Liknande recept

@kaffemamma

Kaffemammas tacolåda

Mumsigt alternativ till tacos eller tacopaj. Gjord på vegfärs då jag inte gillar köttfärs, men det går självklart bra att byta ut mot det…

@rallysmulan

Smulans portionstacopaj

Himmelskt goda tacopajer i portionspajer, jag använde folieformar med diameter på 18 cm. Funkar perfekt att grädda nästan klara, som jag gjort på bilden.…