Tacopizza

Supergod tacopizza. Populär här hemma, servera med gott bröd och en sallad. Ändrat i texten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pizzadeg:
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 msk margarin
  • 4 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 1 kg köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 påsar tacokrydda
  • 4 starka feferoni
  • 2 dl vatten
  • 7-9 färska champinjoner
  • 2 gröna paprikor
  • 6 tomater
  • 4 dl crème fraiche
  • 8 msk majonäs
  • 4 dl ost
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop grahamsmjöl, vetemjöl, salt, margarinet (ej smält), bakpulver och mjölken och arbeta det till en deg. Pressa ut degen i en smord långpanna. Förgrädda en stund.
  2. Bryn köttfärsen och blanda i tacokryddorna och vatten, låt puttra en stund. Hacka löken i småbitar och dela feferonini lagoma bitar. Skiva champinjonerna och blanda ner alltihop i tacofärsen, låt puttra ihop några minuter.
  3. Slå i tacoröran i långpannan och skiva paprikorna och tomaterna och lägg dom över köttfärsen.
  4. Rör ihop crème fraiche, majonäs och riv osten och blanda ner den och svartpeppar.
  5. Bred blandningen över köttfärsen och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter i 250 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…