Tomatsalsa med örter och vitlök

Den här supergoda tomatsalsan passar utmärkt på en rostad baguette, men den smakar också underbart till kokt pasta. De soltorkade tomaterna ger en fruktig och intensiv tomatsmak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 smakrika tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g soltorkade tomater
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1-2 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk färskpressad citron
  • 1 dl ricotta
  • 4 kvistar av vardera basilika, citrontimjan, mejram och persilja
  • 2 kvistar mynta
  • 30 g parmesan i bit

Gör så här

  1. Skålla och skala de färska tomaterna. Halvera tomaterna kärna ur dem och skär bort stjälkfästena. Hacka fruktköttet fint.
  2. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Skär de torkade tomaterna i små bitar. Stöt torkade tomatbitar och vitlök i en mortel till en fin pasta.
  3. Rör ner olivolja, salt, peppar, balsamvinäger och färskpressad citron i tomatpastan och blanda väl. Blanda ner ricottaosten lite i taget. Blanda ner de färska hackade tomaterna.
  4. Ta av örtbladen från kvistarna och hacka bladen fint. Stöt permesanosten smulig i morteln. Blanda parmesan och örter och krydda med salt och peppar. Strö ört- och ostblandningen över tomatsalsan.
  5. Servera gärna tomatsalsan på en rostad baguette.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…