Tomattäckt köttfärspaj

Matig och god köttfärspaj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 4½ dl vetemjöl
  • 200 g margarin
  • 3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 500 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • ½ köttbuljongtärning
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 3-4 tomater
  • 1-2 dl riven ost
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den sedan vila i kylen i 30 minuter. Fräs under tiden köttfärs, lök och svamp. Tillsätt mjöl, tomatpuré, vatten, buljongtärning, salt, peppar. Låt koka i 10 minuter. Smaksätt med pressad vitlök.
  2. Tryck ut 3/4 av degen i en pajform så att botten och kanterna blir täckta. Häll i köttfärsfyllningen. Lägg resten av pajdegen i en snodd runt kanten. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter i 225 grader. Ta ut formen och lägg på skivade tomater och strö över osten. Grädda ytterligare 10 minuter.
  3. Gott med en grönsallad till.
  4. Smaklig måltid!

Kommentarer

Enkel och mycket god! Alla i familjen gillade den!
Tack för ett riktigt gott recept. Vi använde lammfärs. Behöver jag säga att formen var tom? :-)

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr