Underbar Köttpaj

Helt underbar smak på denna paj

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 250 g margarin.
  • 6 dl vetemjöl.
  • 6 msk vatten.
  • Garnering:
  • 4 dl riven ost.
  • Fyllning:
  • 1 kg grytbitar av nöt.
  • 2 gula lökar.
  • 2 burkar svamp.
  • 4 dl köttbuljong.
  • 1½ tsk salt.
  • 2 krm peppar.
  • 2 lagerblad.
  • 2 msk senap.
  • 4 dl grädde.

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar, skala och hacka löken. Bryn köttet i stekpanna, lägg över det i en stekgryta.
  2. Bryn löken mjuk tillsammans med svampen, lägg över det i stekgrytan.
  3. Vispa ur stekpannan med buljong och häll det över köttet, tillsätt salt, peppar, lagerblad och senap och låt det puttra på svag värme under lock ca: 40-45 minuter.
  4. Gör pajdegen: Lägg mjölet i en skål, skär det kalla margarinet i mindre bitar och lägg det i mjölet, finfördela margarinet med hjälp av fingrarna till en grynig massa.
  5. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg, lägg den kallt att vila i ca: 30 minuter.
  6. Tillsätt grädden i köttet och låt det puttra ytterligare 30 minuter under lock.
  7. Tryck ut pajdegen i pajformen och nagga den med en gaffel och låt den vila 15 minuter, förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader ca: 15 minuter.
  8. Smaka av köttfyllningen och salta och peppra mer om det behövs, häll köttstuvningen på pajskalet, strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca: 10-12 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…