Köttfärskebab med hemmagjord Kebabkrydda
Supergott, nyttigt och enkelt! Jag använder laktosfri turkisk yoghurt, så blir rätten helt laktosfri.
Wallenbergaren har fått sitt namn efter den svenska finanssläkten och sägs ha uppfunnits av fru Amalia Wallenberg, dotter till läkaren och gastronomen Charles E. Hagdal. Eftersom att detta är en festrätt är receptet beräknat för 8 personer, men ingredienserna kan naturligtvis halveras. Servera Wallenbergaren med exempelvis Champinjon- eller Sherrysås och koktpotatis och grönsaker som förvällts i kokande, lättsaltat vatten. Ur Bonniers Stora Kokbok, 1983
Supergott, nyttigt och enkelt! Jag använder laktosfri turkisk yoghurt, så blir rätten helt laktosfri.
En längtan till Turkisk mat
Fina små oxjärpar smaksatta med chili och fyllda med lök och svamp. Goda att ha som lunch, middag eller mellanmål. Jag gjorde även en…
Hasselbackspotatis ser snygg ut och är alls inte svår att göra. Passar utmärkt till en god biff.
Denna lasagne görs inte på plattor utan annan pasta. Här används pasta penne men det går bra med t. ex. spagetti. Det som blir…
Fetaost, citrontimjan, citronpeppar och citronsaft sätter piff på dessa små dubbla biffar.