Tråd:
äggulor

Inlägg

@the_mama97mia

dum fråga - men går det kanske att frysa äggulor? Vitor?
Jag har nog aldrig testat men undrar bara...

@tine

Om du får äggulor över , så lägg dem i en kopp och fyll vatten över gulorna.
Då kan de stå i kylen någon dag.
Ska du sedan använda dem , slå bort vattnet
:)
Tine

@philip

varför inte göra en bearnaisesås till middag
Gott och tämligen enkelt

@ekorrungen

Tack så jätte jättemöe för alla tips!:)

Hat så bra alla

@ekorrungen

Skrivet av Lilljeppe den 7 feb 2008

Min äldsta dotter brukar göra äggtoddy om jag har äggulor över. Ha i lika många msk socker som äggulor, vispa tills det är vitt, ha sen i oboy och blanda allt. Det är lite som godis. Jag åt det själv så när jag var liten:p

Har precis gjort en, det var ju skitgott!!(Y)(Y) Tack så jättemöe än en gång!:)

@ekorrungen

Skrivet av MatAnders den 7 feb 2008

Jag kanske har ett tips till dig!
När vi tågluffade i Marseille så åt vi en kanongod pasta där ägg gula var en av huvudinnehållet.

Gör så här
Blanda ägg gulorna med 3 dl grädde och salta, peppra och pressa i 1-2 vitlöks klyftor. Stek strimlat nötkött och blanda ner med grädden och koka pasta och när den är klar häller du över såsen med köttet och värmer försiktigt inte för hård värme då blir ägget klimpigt.
Detta är jättegott

Lycka till

Det lät riktigt gott! Måste det va nötkött, eller kan man ta skinka istället?

@matanders

Jag kanske har ett tips till dig!
När vi tågluffade i Marseille så åt vi en kanongod pasta där ägg gula var en av huvudinnehållet.

Gör så här
Blanda ägg gulorna med 3 dl grädde och salta, peppra och pressa i 1-2 vitlöks klyftor. Stek strimlat nötkött och blanda ner med grädden och koka pasta och när den är klar häller du över såsen med köttet och värmer försiktigt inte för hård värme då blir ägget klimpigt.
Detta är jättegott

Lycka till

@ekorrungen

Tack så jättemöe!

@mammamodesty

gör en spagetti carbonara.... (Y)

@lilljeppe

Min äldsta dotter brukar göra äggtoddy om jag har äggulor över. Ha i lika många msk socker som äggulor, vispa tills det är vitt, ha sen i oboy och blanda allt. Det är lite som godis. Jag åt det själv så när jag var liten:p

@ekorrungen

Skrivet av gyllene25 den 7 feb 2008

Jag har 4 stycken i kylen och undrar om det finns några recept. Inte för svårt.

Carin

@ekorrungen

Jag har 4 stycken i kylen och undrar om det finns ett recept. Inte för svårt.

Carin