Det här receptet fanns även om du inte vill göra så mkt kanske... Men petit choux mix kan du köpa på vanliga affärer.
BANANBAKELSE
Art. nr. 204 Petits Choux Mix
Ingredienser:
1000 g Petits Choux Mix
1500 g Vatten 50-60°C
Handhavande:
Väg upp mixen i kitteln och tillsätt vatten.
Kör sedan med vinge i 3-4 minuter tills massan är slät.
Spritsa ut smeten i bananform med stjärntyll.
Bakning:
Däckugn:
240-220°C fallande ugnsvärme ca 20-25 minuter.
Stickugn:
230°C baktid ca 30 minuter.
Spjäll öppet ca ¼ (från start i Däckugn efter 10 minuter i Stickugn).
Ånga i ca 10-20 sekunder i början.
Fyllning:
Skär bananskalet i två delar.
Glasera skalet med gul fondant och dekorera med smält choklad.
Fyll bottendelen med en blandning av vispad grädde, vaniljkräm och mosade bananer.