Bananformar

Goda mördegskakor med bananfyllning doppade i choklad. Underbart gott!!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 6 cm mandelmassa
  • 2-3 bananer
  • 2 msk vatten
  • 300 g kallt smör
  • Glasyr:
  • 200 mörk choklad
  • 1 msk matolja (eller annan neutral olja)

Gör så här

  1. Mördeg:
  2. Mixa ingredienserna i matberedare till en deg.
  3. Tryck ut degen i små aluminiumformar (jag brukar själv använda små "flergångs" aluminiumformar, sådana som man gör mandelmusslor i fast mindre). Grädda i 200 grader till de fått fin färg. Ta ut dem ur formarna medan de är varma om "flergångs" används. Låt svalna. Använder du engångsformar kan kakorna svalna innan du lossar dem från formarna.
  4. Fyllning:
  5. Mixa mandelmassa, vatten och smör i matberedare till en jämn smet.
  6. Mosa bananerna med en gaffel och blanda i hop med resten.
  7. Fyll mördegsformarna med bananfyllningen. Ställ in i frysen tills de stelnat.
  8. Glasyr:
  9. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron tillsammans med oljan. Doppa överdelen av kakorna i chokladen.
  10. Njuuut!!!

Kommentarer

Har du någon bild på vilken form som du använder?
Tack så mycket för ett mycket bra recept. Underbart goda. Full pott!
Dom här kakorna är underbara! Jag brukar även använda vit choklad för att göra mönster på kakorna när dom är klara :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…