Tråd:
Det där lilla extra som du gör och som lyfter maten ?

Inlägg

@ergilwen

Jag har börjat ha i lite persilja i diverse grytor och soppor.
Jag brukar köpa den som finns fryst, på påse, så är det bara att bryta loss en liten bit.
Sweet chilisås är en höjdare annars, bara lite grann om man inte vill ha det så starkt.

@bakamonkeyprincess

lite äppelcidervinäger brukar göra susen i köttfärssås, grytor odyl:)

@bernit

Beror lite på vad det är men typiska monterare
- i kött är grädde, smör, bärgelé, aromat, vin, socker
- i fiskrätter, grädde, smör, cayenne, vin
Detta för att höja grundsmaken vilket inte är att förväxla med den kryddning man vill ha med t.ex. örter, buljonger, salt & peppar, olika kryddor som curry, paprika etc. eller vissa grönsaker som fänkål, palsternackr, bönor etc.

:p:p

@boundin

Vi har alltid en skvätt rödvin i köttfärssåsen, en riktig smakhöjare! ..och sen måste man ju dricka upp vinet som är kvar i flaskan:D perfekt "vardagslyx"!

@mammahelen

Lingonsylt i brunsåsen. :D
Sedan bakar jag aldrig kanelbullar med vanlig mjölk.
Vatten eller solhavre gör kanelbullarna konditorigoda!

@anneli1989

mango chutny är ocå gott i de mesta röror och grytor

@monac

En skvätt fond eller vin brukar göra susen!:D
-Hackade örter. både gott och vackert!

@anneli1989

ajvar är jättebra smaksättare i mycket

@matanders

Skrivet av mama97mia den 24 okt 2008

mmmm.... o Anders, jag vet att du rekommenderar lite MAGGI Soya i nästan allt... eller hur?

Ja den e inte fel alls*ler

@the_mama97mia

mmmm.... o Anders, jag vet att du rekommenderar lite MAGGI Soya i nästan allt... eller hur?

@the_mama97mia

en klick vinbärsgelé eller vinbärssaft i köttgryta/sås ? Särskilt vilt eller nöt

@matanders

Skrivet av farmoringer den 24 okt 2008

Jag hade en gång en jobbarkompis som sa att om hon ville "höja" maten, när det fattades nåt, så tog hon alltid lite cayennepeppar i. Det stämde många gånger faktiskt..

Håller helt med