Tråd:
Ersatta sirap?

Inlägg

@svengelsk

När jag bodde i Sverige, fanns det bara en sorts sirap. Nu förekommer det brödsirap och mörk sirap i recepten. Hur ser de ut i förhållande till vanlig sirap? Här finns vanlig sirap, molasses, och black treacle. Tänkte man kunde blanda.
Baksirapen har jag kläm på; jag fick beskrivning av "Fråga bagarn" och gör nu min egen.

@guacamole

Tackar aterigen!:)

@enannan

Lika mycket.
Så 1 dl sirap blir 1 dl socker
:)

@guacamole

Tack for snabba svar (Y)

Hur mycket ersatter man tex 1dl sirap med i socker?

@enannan

Aha då är jag med
:)

du kan absolut använda socker istället.
Det går lika bra

@guacamole

Skrivet av enAnnan den 12 mar 2008

Sätter fart på jästen!
lite lite socker/sirap/honung behövs men försvinner i jäsprocessen.

Varför vill du ersätta den?

Det finns inte sirap har! Bor i Spanien.
Men har hittat en del recept som innehaller sirap och vill garna kunna ersatta den med nagot som jag kan fa tag i har...:)

@enannan

Sätter fart på jästen!
lite lite socker/sirap/honung behövs men försvinner i jäsprocessen.

Varför vill du ersätta den?

Jag bakar alltid på väldigt lite sötma, med en diabetiker i familjen.
Skulle aldrig drömma om att ha 1 dl sirap (som det ofta kan vara) i vanligt matbröd. Men jag minskar ner till 1 msk bara, det funkar kalasbra.

@jessika

I vissa matbröd ersätter jag det med honung men det blir inte lika "degigt" då. Med degigt menar när man nästan kan trycka ihop brödet till en liten boll. Typ Skogaholmslimpa.

@guacamole

Vad skulle man kunna ersatta sirapen med i bakverk och brod?
Gar det att ersatta med socker eller nagot annat?
Vad ar det sirapen "gor" forutom att tillsatta sotma?

Tacksam for tips!