Tråd:
Fransk senap? vad använder ni den till?

Inlägg

@linlock

Jag gillar inte senap (utom i sill konstigt nog) har riktigt svårt att äta det fast jag "tränat" och brukar försöka. Men dijonsenap är betydligt godare än svensk i mina smaklökar. (Y)

@majainorr

Brukar ha i lite när jag gör en vanlig brunsås.

@57barbro

Jag använder senapen i köttfärssås, grytor och dressingar. Senapen höjer smaken, tycker jag. Och jag använder dijonsenap för att den är osötad......

@uppsala_kocken

Jag brukar mest använda det till Fransk potatis sallad och Cesardrässing. men det händer att det slinker ned här och där

@babbs

Det bästa med Dijonsenap är att den är osötad och smakar senap. Använder den till det mesta faktiskt. Jag använder också Coleman's senapspulver till smaksättning.

@lennart_58

Skrivet av Lenkan den 19 aug 2009

Jag tycker smaken av Dijon är alldeles för skarp och bitter, nästan på gränsen till sur. Det enda jag använder det i är grönpepparkycklinggryta

Ja det håller jag med om. Vi har alldeles utmärkt senap som ex, skånsk senap, vanlig slotts, men det är väl lite "finare" med dijon. Smaken är som baken. Det är skillnad på gourmet o gormand. He he.

@lenkan

Jag tycker smaken av Dijon är alldeles för skarp och bitter, nästan på gränsen till sur. Det enda jag använder det i är grönpepparkycklinggryta

@mikaelaholmlund

Jag brukar använda det som smaksättning i allt möjligt, men oftast i köttbullar. Blir kanongott!

@lotten_j

Anv den i olika grytor, t.ex fläskfilé i ost-och senapssås, den grytan är helt superb. Brukar dock halvera mängden senap beroende på att jag själv personligen gillar inte om senapssmaken tar överhand i en maträtt.

@mooseella

Byter ut en del av den svenska söta senapen mot den franska när jag gör gravlaxssås.

@glitterfia

Använder den ibland i såser, grytor, dressingar som smaksättning