Om du har kyckling så är det ju inga problem. Kör endera en wok med Hoisin-sås eller liknande, Blue Dragon har ju mängder av goda såser, de flesta passar till kyckling. Man kan ju göra själv, men i fjällen är det ju skönt med lite enklare. Wokgrönsaker också förstås, frysta då.
Eller så köper du soya-creme fraiche och en burk mango-chutney + wokgrönsaker på burk, eller valfri mängd av böngroddar, bambuskott, minimajs osv. Dela upp kycklingen, skyffla i alla ingridienser och servera med ris. Jättegott.
Eller en pastagratäng med kycklingen, spenat, feta och nåt gott bröd till? Havre- eller soyagrädde gör det laktos- och proteinfritt.
Eller, wokgrönsaker, cocosmjölk och en burk röd currypasta, ris till det.
I alla exempel funkar det ju att utesluta både lök och svamp, och creme fraiche finns som sagt som soyavariant - men kanske inte på lilla ica i fjällvärlden, så det måste nog tas med hemifrån. :)