Clubsandwich med grillad kyckling och sallad

En sommarvariant på den amerikanska sandwichen, här med grillad kyckling och lufttorkad skinka istället för bacon. Servera sandwichen som en stor sallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla smör- och rapsolja
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 salladshuvud, t ex romansallad
  • 1/2 ask ruccola
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 8 skivor grovt formbröd
  • Senapssmör:
  • 2 msk smör- och rapsolja
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 1/2 dl Kelda kall sås Garlic & Chives

Gör så här

  1. Pensla kycklingen med smör- och rapsolja. Salta och peppra. Rör ihop senapssmöret. Dela tomaterna i halvor och salladen i bitar. Grilla skinkskivorna bara på en sida ca 1 minut. Låt svalna på hushållspapper.
  2. Grilla kycklingen över glöd 5-7 minuter på varje sida. Grilla brödet ca 1 minut på varje sida. Skär kycklingen i skivor och skinkan i strimlor. Lägg 4 bröd, sallad och tomater på 4 tallrikar.
  3. Lägg på kycklingen och klicka på senapssmöret. Strö över skinkan. Dela bröden som är kvar. Lägg på dem och klicka över såsen.

Kommentarer

Hallå Queenie. Denna kycklingsandvikare är genial i sin komposition. Perfekt kvällsvickning. Törs jag skriva att vi drack ett litet glas Ekologica Shiraz Cabernet till. En fin sommarkväll i bra sällskap med god mat och ett glas vin. Sommaren är underbar.Toppenbetyg. Lennart.

Liknande recept

@guardianlinda

Fredagsfajitas

Tacofest. Faijitas med kyckling, mango chutneysås och kesoröra. Laga mexikanskt nästa gång du bjuder hem vännerna. Tomater, chilipeppar och spiskummin sätter färg och smak…