Jag behöver lite hjälp och tips på bra recept hur jag kan få ihop ett så riktigt julbord som möjligt nu när jag bor utomlands. Jag bor i Beijing, och det är svårt att göra och få tillgång till alla de saker man behöver. Dessutom är jag själv inte något vidare duktig på matlagning (har aldrig själv lagat ett julbord tidigare heller, bör väl nämnas), men jag kan följa recept ;)
Vi kan förutsätta att ingenting, som tex rödbetssallad, går att köpa färdigt. Däremot ska jag kunna få tag på basvaror till det mesta, det tror jag i alla fall.
Nu till det jobbigaste: Det finns ingen ugn. Kineser lagar nämligen inte saker i ugn. De enda som har ugn är stora restauranger och liknande. Andra saker jag vet att jag inte kan få tag på: Gräddfil, creame fraich och filmjölk. Däremot ska yogurt och mjölk inte vara ett problem.
Jag skulle vara tacksam på tips på hur jag i alla fall kan få fram något som kan påminna ett svenskt julbord trots brist på ugn. :)