Janssons rårakor

270 kalorier per portion Enkla råvaror, men en mycket läcker rätt. Rårakorna smakar bäst alldeles nylagade.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 4-6 potatisar
  • 1 msk flytande matfett
  • 50 g ansjovisfiléer
  • Hackad gräslök

Gör så här

  1. Skala löken och finhacka den.
  2. skala potatisarna och grovriv dem på rivjärn.
  3. Blanda lök och potatis. Fräs en del av matfettet i en stekpanna eller ev. plättlägg. Klicka ut lite av potatisblandningen och bred ut i pannan.
  4. Stek på medelstark värme tills rårakorna har fin färg, ca 3 minuter per sida.
  5. Lägg på ansjovifiléerna och strö över gräslök när rårakorna vänds i pannan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept