Tråd:
hur länge håller sig en julskinka?

Inlägg

@systeryster

Skrivet av boz1965 den 4 dec 2008

[quote]Skrivet av systeryster den 3 dec 2008

En annan fråga relevant till julmaten. Någon som vet hur länge en öppnad (inlagd) sillburk håller sig.Jag brukar alltid kasta den efter en vecka, men har fått för mig att den förmodligen klarar sig längre.:o

Den bör hålla iaf två veckor. Men eftersom lagen är såpass sur är bakterier inte nåt större problem, det är snarare så att den börjar oxidera (härskna) och smaka allmänt illa på grund av detta. Bakterierna börjar inte bli nåt problem innan sillen för länge sedan har härsknat och smakar illa. Så länge sillen smakar bra kan du äta den. Såvida den inte åker jojo in och ut ur kylen och blir varm mellan varven, då trivs bakterierna riktigt bra.[/quote]
Tack, för upplysningen.Något jag undrat över länge men inte kommit ihåg att fråga om?:)

@boz1965

Skrivet av systeryster den 3 dec 2008

En annan fråga relevant till julmaten. Någon som vet hur länge en öppnad (inlagd) sillburk håller sig.Jag brukar alltid kasta den efter en vecka, men har fått för mig att den förmodligen klarar sig längre.:o

Den bör hålla iaf två veckor. Men eftersom lagen är såpass sur är bakterier inte nåt större problem, det är snarare så att den börjar oxidera (härskna) och smaka allmänt illa på grund av detta. Bakterierna börjar inte bli nåt problem innan sillen för länge sedan har härsknat och smakar illa. Så länge sillen smakar bra kan du äta den. Såvida den inte åker jojo in och ut ur kylen och blir varm mellan varven, då trivs bakterierna riktigt bra.

@kajsa36

Ja precis.....:p jag tycker att det är jätte bra att göra så...:D (Y)

@lenajeanette

Skrivet av kajsa36 den 3 dec 2008

Jag har börjat med att ha 2 mindre julskinkor.....jag gör i ordning 1 först som vi äter upp och sedan den andra...:p

(Y)
Så mycket godare det blir med skinka som är nygjord isf att stått i kyl och blivit torr samt åkt ut och in på bordet.

Jag ska också göra så i år.(Y)

@systeryster

En annan fråga relevant till julmaten. Någon som vet hur länge en öppnad (inlagd) sillburk håller sig.Jag brukar alltid kasta den efter en vecka, men har fått för mig att den förmodligen klarar sig längre.:o

@monac

ja fy vilken bakteriehärd det kan bli om den åker in och ut några dagar...:'(

Ät så mycket som går åt och tärna ner resten i pyttbitar...lägg i frysen. Till pasta,gratänger och just pytt! :)

@kycklingsoppa

Tack så mycket för svaren :)

@kajsa36

Jag har börjat med att ha 2 mindre julskinkor.....jag gör i ordning 1 först som vi äter upp och sedan den andra...:p

@the_mama97mia

1 vecka är det jag har hört och sett med. Håller med Gnurf, frys in i bitar annars.

@gnurf

Skinkan håller sig ungefär 1 vecka i kylskåp, nån gång har jag väl haft den drygt det oxå. Om skinkan står för länge i rumstemperatur förkortas hållbarheten. Sätt tillbaka den i kylskåpet så snabbt som möjligt, men frys annars bara in skinkan delad i lagoma bitar å plocka fram till wok å pastasås....(Y)

@kycklingsoppa

Ja hur länge kan man ha en tillagad julskinka i kylskåpet inpackad i alumiumfolie?