Tråd:
Hur långt på förhand kan man göra smörgåstårta?

Inlägg

@salsa

Jag gör hela tårtan klar dageninna ,plastar in och in i kylen. Inga problem medtaskiga grönsaker.Blir det mycket tårta över plockar jag bort garneringen och fryser in i lagom stora bitar.Funkar bra hemma vid köksbordet.

@walterego

Härliga tips Du fått. Vill dock varna för att göra en "saftig" smörgåstårta för tidigt.
Dygnet före är helt Ok, men 2 dagar före är risken att den blir alltför saftig dvs. kletig. Risken är att den "sjunker ihop".
Mitt tips: Förbered alla ingredienser på fredagen vilket gör lördagen till ett lätt arbete inför serveringen på söndag.
Lycka till!

@agnetaschmitt

Hej! Kan tala om att jag brukar göra smörgåstårtan klar utan garnering. Sedan fryser jag in den och tar ut den dagen innan jag skall servera den. Först då dekorerar jag den med ägg, sallad etc. Det går UTMÄRKt!!

@marwis

Nu bytte tråden "spår". Jag är övertygad om att det går bra att lägga ihop tårtan på fredag bara den står kallt!!

@marwis

Fick en superbra julklapp av min pappa. Den sätter man fast i kartongen till plasten och så skär man av plasten med hjälp av en "grej" som man drar. Svårt att förklara, men det gör i alla fall så att det är lätt att ta en bit som är slät när den ska läggas på där du vill ha den. (Y)

@monac

Skrivet av matnjutaren den 17 jun 2008

glömde skriva..:)
Lägg plastfolieni frysen en stund innan du ska använda den, så "lugnar" den sig, betydligt! :D(Y)

ska oxå pröva det....den jag har hemma nu har jag hotat med soprummet men det har inte hjälpt...den gav mig en stor reva på handleden som svar på repliken/hotet!:'(

//Monac.

@matnjutaren

Kom att tänka på en annan sak om plastfolien nu. :)
Gör som pizzabagaren gör. :) Blöt den och lägg på efter ett litet "skak". (Y)

@annettenn

Så roligt med alla tips om att få bröden saftiga! :D Även det här om att lägga plastfolien i frysen, aldrig hört innan men ska garanterat testas här hemma! :) För övrigt tror jag också att det funkar att lägga ihop tårtan på fredagen, kanske till och med frysa in och ta fram igen lördag kväll.. :D
Lycka till!

@lindanemon

Jag brukar pensla mina bottnar med mjölk. :)
Jag tror att det fungerar att lägga ihop bottnarna på fredagen,
men se till att den sedan står kallt.

@roggan

Skrivet av Annettenn den 17 jun 2008

Vill bara tipsa om ett sätt att få tårtan och att snabbare bli saftig och smarrig, man lägger fuktade kökshanddukar över hela tårtan när man lagt ihop den. Gör jag alltid, även om den läggs igop dagen innan, men är kanske egentligen tänkt för den som lägger ihop tårtan samma dag som den ska serveras. På detta sättet behöver man inte ens hålla på med plastfolien, den kan ju vara lite bråkig annars, i alla fall tycker jag det. :D

I min familj duttar vi lite lättöl över bottnarna för att göra dem saftigare. Det blir kanongott!

@glitterfia

Saftig smörgåstårta får man om man blöter på brödet med sockerdricka :p
Har ett recept bland min inlagda.

@pia61

Jag tror inte att det är nån fara att lägga emellan två dagar innan, det har jag gjort nån gång och det funkar! Garnering samma dag.
Däremot har jag fått lära mig att använda bakplåtspapper.
Du blöter ner bakplåtspappret rejält och vrider ur det (blir mjukt då) lägg det över hela smörgåstårtan så det täcker hela tårtan runt om och sen gladpack utanpå. Håller sig fint då.