Tråd:
Istället för nötter…?

Inlägg

@monac

kokosnöt är INGEN nöt!!!!!
Nu finns de dem som är allergiska mot just kokos men det är inte så vanligt!!!!!

@lindao

Måste hålla med om att "kanelrostade mandlar" eller "chilipudrade hasselnötskärnor" faktiskt kan piffa upp en måltid, MEN det är inget måste! En sallad blir lika god utan pinjenötter och man kan ju skippa de rostade mandlarna över ugnsfisken. Använd istället lite goda kryddor och färska örter. I min familj använder vi nästan aldrig nötter i matlagningen - och vi är inte ens allergiska :) Hoppas ni klarar er!

@fiona

solrosfrö brukar man ju inte kunna köpa, där emot solroskärnor? Hur är det med dem?
Jag är själv allergisk mot alla mandlar och nötter som finns utom kokosnöt... o solroskärnor funkar utmärkt för mig...

@irko

Cocosflingor går ofta bra att ersätta med ifall man tål det alltså

@lenkan

Krossade cornflakes fungerar som substitut för nötter i godis och kakor tycker jag

@elpatron

kokosnötter då?

@monac

vissa nöt allergiker kan äta pumpakärnor:)
Rostad kokos funkar ju !
-Elller torkad frukt , hackad(aprikoser,fikon,dadlar ,tranbär e.t.c.)

@elpatron

vilka nötter är värst? Grannarna? (H)

@missbi

Just det fru drake!
Improvisera bör man göra! Det finns jättemånga fina, goda olivoljor att droppa över lite av varje i matväg - och tryffelolja har en speciell smak, om man gillar den - det finns en del smakrika små skott också att strö över. Frusna vinbär kan sätta piff och färg på lite av varje. Ja visst är nötter nyttigt med mycket omega 3 i, även mandel. Många allergiker kan äta mandel men inte nötter.
Själv gillar jag att rosta pumpafrön - men dessa frön går ju inte bra för er heller då förstås.
Dags att sova, Det är över midnatt. :Z

@tantdrake

Kanske strunta i nöt/frö-innehållet helt? Kan det verkligen vara det som smaksätter alla recept? :'( Om det är så illa så kanske du får improvisera och experimentera med något så övertygande som de dina tål? Och bara använda receptet som ett sorts grundrecept (Y)

@the_mama97mia

En fundering, utan grund, men typ kikärter... kan man inte testa att rosta/steka skivade/delade kikärter? Konsistensen är ju nötaktigt men...
????

@boz1965

Bovete brukar de allra flesta glutenallergiker tåla, kan också vara ett alternativ.