Tråd:
Janssons frestelse!!!!

Inlägg

@boz1965

Skrivet av farmoringer den 19 dec 2008

Jag använder alltid anjoviskryddad sillfilé till min jansson. Är inte så förtjust i anjovis, den är så stark. Men sillfilé går lite bättre..Och så mycket grädde....Man kan mjuksteka löken först oxo..

Att bryna/svetta löken är ganska bra också om man är känslig för lök i övrigt, den blir mildare då.

@matnjutaren

Skrivet av mama97mia den 20 dec 2008

Men vad sugen jag blir på Jansson, får nog göra det idag. Jag har gärna ansjovis i men tackar för tipset med Kalles kaviar.

Ja jag med känner "suget" nu. :p
Men jag bara undrar..dessa varianter med kassler, korv och diverse andra ingredienser, inget "fel" men inte är det väl längre en "Janssons frestelse" då...:o
Kalles Kaviar varianten kan jag "köpa" men ni får gärna rätta mej om ni tycker jag har fel.:D

@the_mama97mia

Men vad sugen jag blir på Jansson, får nog göra det idag. Jag har gärna ansjovis i men tackar för tipset med Kalles kaviar.

@monika46

JAG BRUKAR GÖRA MED STRIMLAD KASSLER, DET ÄR MYCKET UPPSKATTAT AV BARNEN.
MEN ÄVEN EN "JANSSONS" MED STRIMLAD FALUKORV ÄR GOTT...GOD JUL ÖNSKAR MONIKA!!

Skrivet av Erajscha den 19 dec 2008

Jag brukar göra med bacon istället. Det är inte dumt heller. Man får sältan men ingen fisksmak.

@babzan

Någon som vet om den färdiga Jansson som finns att köpa på Maxi, är god?
Fast det blir förmodligen hemlagad.:p....tror jag... det är bara jag i familjen som äter Jansson så det skulle vara skönt att slippa göra den själv.

@marinkovic

Jag lägger i rökt färdig strimlad skinka/äkta salami som jag blanda med riven ost.Recept precis som med Janssons.Mycket grädde & finstrimlade potatis.
Vi kallar denna rätt för Nilssons eftersom min mamma gjorde något liknande.

God Jul På er ALLA goa medlemmar

@farmoringer

Jag använder alltid anjoviskryddad sillfilé till min jansson. Är inte så förtjust i anjovis, den är så stark. Men sillfilé går lite bättre..Och så mycket grädde....Man kan mjuksteka löken först oxo..

@eery

Skrivet av anluk den 19 dec 2008

Har ju konstiga barn som föredrag jansson framför potatisgratängen som min syster envisas med att ha på julbordet. De gillar smaken, men pillar bort anjovisbitarna (vilket jag för övrigt själv gör)...

det gör jag med när det inte är mammas eller min egen:'(
men åh andra sidan brukar jag göra den själv när jag ska äta borta:D

@anluk

Har ju konstiga barn som föredrag jansson framför potatisgratängen som min syster envisas med att ha på julbordet. De gillar smaken, men pillar bort anjovisbitarna (vilket jag för övrigt själv gör)...

@eery

Tricket vi ärvt ifrån gammelmormor är att använda ansjoviskryddade sillfiléer istället för riktig. Klippa sönder den i riktigt små bitar så den kokar sönder helt. Krydda med spad ifrån sillen
Det var så bonuspappa lärde sig äta jansson

Görs bäst på mjölig potatis och grädde.. är iaf bara jul en gång om året
gudskelov

@systeryster

Får nog döpa det till ex Kalles frestelse istället då? Om det är Kalles kaviar du menar.Knepet med jansson är ju annars mängder av vispgrädde blandat med ansjovisspadet.Använder du ansjovisspadet i din anrättning?:o

@nettan75

Själv har jag testat att byta ut firren mot dijonsenap (lite lite bara) eller kapris. Båda funkar, men eftersom jag själv gillar anjovis just i jansson så tycker jag det är godast =)