Tråd:
Kommande projekt i köket? Vad tänker du laga i den närmaste framtiden?

Inlägg

@gnurf

Jag brukar köra frysta bär (tex blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär), en halv banan, mango, kiwi, päron, krossat linfrö, proteinpulver (Vassleprotein, sk Whey-80), lättmjölk, kanel osv. Går att blanda lite av varje...men inte allt samtidigt såklart. Mixa med blender eller stav...blir lite som en kall milkshake...(L)

Skrivet av 123Linnea den 18 jan 2010
Vad har du i proteindrinken mer än mjölk o hallon?

@zudette

Jag hade tänkt koka palt och då på mammas vis med kornmjöl i så den inte blir så blek och smaklös som vetemjölspalten blir som jag oftast bjuds på här i Luleå! Sen ska jag göra blodpuddning på farmors vis som kokas i linneduk i en gryta på spisen. I Västerbottens inland tror jag att det kan kallas "påsapalt'n" men hemma i trakterna runt Burträsk sa vi blodpudding! Det är mina projekt som ska bli av..... när det blir....(Y)

@mooseella

Skrivet av mama97mia den 17 jan 2010

tack för tipsen, det var ju ngn här som undrade vad hon skulle göa med en otrolig mängd äggula, där gick jag bet.
Men rätt vad det är så öppnar man kylen och inser att ojsan, det här måste jag nog göra ngt med och det snart.,

Visst är keso gott att bra äta som det är - men jag har lyckats glömma bort det, bara köpt o köpt när det varit billigt..

Jag brukar lägga några matskedar med keso i min omelett, mättande och gott. Strö över finhackad purjolök och hackad tomat.. Blir jättegott...(Y)

@erajscha

Skrivet av 123Linnea den 18 jan 2010

Jag ska grilla revben. Kanske till helgen. Barnen älskar det.

Vad brukar ni servera till det, så här års?

Potatis och rödkål, familjen får brunsås också...
Brynt ris, gelé och ärtor är inte dumt till heller.

@123linnea

Skrivet av Gnurf den 18 jan 2010

Coleslaw såklart. Till efterrätt en stor Kexchoklad...alltid stor Kexchoklad efter revbensspjäll...(Y)

[quote]Skrivet av 123Linnea den 18 jan 2010

Jag ska grilla revben. Kanske till helgen. Barnen älskar det.

Vad brukar ni servera till det, så här års?

[/quote]

Fyyy, nu var du inte snäll... Men tack för kvällsmålstipsen. Vad har du i proteindrinken mer än mjölk o hallon?

@gnurf

Coleslaw såklart. Till efterrätt en stor Kexchoklad...alltid stor Kexchoklad efter revbensspjäll...(Y)

Skrivet av 123Linnea den 18 jan 2010

Jag ska grilla revben. Kanske till helgen. Barnen älskar det.

Vad brukar ni servera till det, så här års?

@kareng

Till grillat har vui ofta pommes men det mesta funkar i potatisväg i ugn mm

jag skall prova på vildsvins färs som jag skall köpa av en jägare tacksam för recept o erfarenheter av er

@123linnea

Jag ska grilla revben. Kanske till helgen. Barnen älskar det.

Vad brukar ni servera till det, så här års?

@gnurf

Måhända confitera ett stycke Gås!!?? :D:p:D

Skrivet av boz1965 den 17 jan 2010

Jo, jag tänkte rensa upp bland alla kryddburkar i skåpet och slänga sånt jag inte använder. Det ska jag göra i morgon. Kanske... Nån gång... I framtiden... Eventuellt... ÄH! Skitsamma! :)

@boz1965

Jo, jag tänkte rensa upp bland alla kryddburkar i skåpet och slänga sånt jag inte använder. Det ska jag göra i morgon. Kanske... Nån gång... I framtiden... Eventuellt... ÄH! Skitsamma! :)

@mattant41

Laga vet jag inte men jag har ända sen före nyår tänkt att i år ska jag skriva matsedlar för hemmet, gjorde det förut ett par år och det är ganska kul att titta tillbaka + att det finns nerskrivet allt jag bakade under dessa år. Huu då säger jag när jag tänker på hur mycket fett och socker det bliev.

@the_mama97mia

tack för tipsen, det var ju ngn här som undrade vad hon skulle göa med en otrolig mängd äggula, där gick jag bet.
Men rätt vad det är så öppnar man kylen och inser att ojsan, det här måste jag nog göra ngt med och det snart.,

Visst är keso gott att bra äta som det är - men jag har lyckats glömma bort det, bara köpt o köpt när det varit billigt..