Tråd:
Kommande projekt i köket? Vad tänker du laga i den närmaste framtiden?

Inlägg

@doctorwho

Ska göra en familjefavorit igen. Kan dock inte bestämma mig om det blir till lucia-kvällen eller till uppesittarkvällen. Kanske till båda...
Mexikansk köttfärspizza

@svengelsk

Skrivet av sikaal den 5 aug 2013

[quote]Skrivet av svengelsk den 29 jul 2013

Lycka till med kroppkakorna. Den enda gången jag försökte göra öländska kroppkakor blev det en grå sörja.
Svarta vinbär sylt, saft och infrysning ska jag ta mig an. Finns det någon som gjort sylt utan att klippa bort det bruna fnaset på varje bär?

Jag har aldrig klippt bort fnaset på vinbär, skulle bli galen om jag var tvungen. :-)(Det är bara krusbär som får den behandlingen av mig.)[/quote]
Sylten blev bra fnaset märktes inte.

@croxie64

På fredag så bakar jag en stor 3-våningstårta till min sons bröllop på lördag :)
Åtminstone bottnarna ska bakas då och sen fyllas och läggas tillbaka i formarna. Sen får dom stå i kylen över natten. På lördag morgon så täcker jag dom med smörkräm och sockermassa innan dom transporteras ner till festlokalen.
Efter det så sätter jag ihop tårtan på plasts och sen är det dags att garnera.
Det är tur att själva ceremonin inte är förrän 15.00 :)

@sikaal

Skrivet av svengelsk den 29 jul 2013

Lycka till med kroppkakorna. Den enda gången jag försökte göra öländska kroppkakor blev det en grå sörja.
Svarta vinbär sylt, saft och infrysning ska jag ta mig an. Finns det någon som gjort sylt utan att klippa bort det bruna fnaset på varje bär?

Jag har aldrig klippt bort fnaset på vinbär, skulle bli galen om jag var tvungen. :-)(Det är bara krusbär som får den behandlingen av mig.)

@the_mama97mia

Roligt att se att tråden lever...
Mitt projekt (ett bland många) denna sommar är att försöka efterapa ett recept på inlagda salta gröna tomater - fick denna delikatess under semester i Turkiet, stod en stor skål på salladsbuffén, vinägerinläggning och ILLSALT!
Har gjort en sats som står i kylen o väntar - avsmakning om två veckor.
:)
Om det blir bra lägger jag upp receptet här!

@mariec

Skrivet av lena4 den 17 jan 2010

Fläskben i stor påse i frysen, Vet inte vad jag ska göra med den. Egen slaktad gris så det är inte rimmat.
Å mama97mia ett bra recept på pitepalt vill jag ha. Har aldrig gjort det. Men min gubbe skulle bli jätteglad om jag fixa de. Hans mor gjorde alltid det, och det va bara bäst.

Fläskben, bara salta o peppra, stek som "stek" i ugnen i 1 1/2 timme. Kanske morötter o lök brediv. Jättegott till potatis o brun sås. Mums!

@svengelsk

Lycka till med kroppkakorna. Den enda gången jag försökte göra öländska kroppkakor blev det en grå sörja.
Svarta vinbär sylt, saft och infrysning ska jag ta mig an. Finns det någon som gjort sylt utan att klippa bort det bruna fnaset på varje bär?

@doctorwho

Öländska kroppkakor (med rå potatis) ska jag prova att laga till min ingifta farbror. Vi pratade om kroppkakor och han undrade om det var svårt att göra kroppkakor med rå potatis jämfört med de jag brukar göra. Farbror berättade: "Jag och brorsan stod vid grytan och väntade på att de skulle flyta upp och åt dem med en gång." Tonfallet och kroppsspråket sa; "Snälla, kan du bjuda mig på öländska kroppkakor någon gång?" Hans fru, min faster tycker om småländska kroppkakor och det gör min familj också.

@annapatrik

Hej !

Den här årstiden blir det mycket rabarber, saft är självklart. Jag brukar hälla kokande vatten över finhackad rabarber och låta stå ett dygn, silar, kokar upp med lite socker och när det kallnat häller jag i lite atamon så det håller. Underbart läskande. I kakväg har jag lovat sonen att göra cookies med mycket choklad och snickerdoodles. Gott att ta med på stranden.
Annars är det mycket lax, gott att grilla, steka, ugnsbaka och inkokt. Både vi och katterna uppskattar det.
http://yrhattans.wordpress.com/

@erajscha

Nu är det ju rabarbertider och förra veckan kokade jag saft på rabarber och vinbär jag hade kavr i frysen. Det blev supergott så mer hemkokt saft är på tapeten. Jag gör den utan socker och sötar med stevia istället.

Ett annat projekt jag tänkt ta tag i är att göra egen korv. Fick korvtillsats till köksmaskinen i julklapp och tänker att så här års kan man ju indirektgrilla korven så blir den lite rökt på samma gång.

@cassiopeya

Rabarber! Har inte haft tid tidigare, så nu blir det saft, sylt och marmelad på rabarber. Kanske baka lite och fylla frysen till varma, lata sommardagar. Bullar (ett måste på stranden), piroger och minipizzor - alltid bra att ha och bara ta fram :) Minipajer och matmuffins vore kanske också idé. :D Projekt finns det många o/

@cassiopeya

Skrivet av DoctorWho den 21 jun 2013

Jag har gjort bort mig. Efter att jag bakade makroner för första gången, gav jag dem till mina föräldrar. Fyllningen var chokladsmörkräm och mina föräldrar tyckte MYCKET om makronerna. När jag råkade säga att det var lättare att baka dem än jag trodde och att de går att frysa, tipsade de mig om att vaniljsmörkräm skulle var en god fyllning och föreslog även två andra fyllningar. Det var deras artiga sätt att be mig baka FYRA olika sorters makroner. Verkar som att jag kommer att bli ganska bra på att baka makroner nästa vecka. :DD

Haha man får vara försiktig med vad man säger ibland ;) Lycka till med de kommande makronbaken! Och lägga gärna upp recepten här om de inte redan finns inlagda ;)