Tråd:
Korv med mos?

Inlägg

@bianca

På närbelägna Kvantum i Frölunda finns en wienerkorv från Lyckans som är såååå god både att grilla och koka. Moset däremot är baserat på kvaliten på potatisen för tillfället. Någon ovan skrev att man får höfta och spä med mjölk till lagom konsistens och jag håller med. Ibland blandar jag i majskorn och iblan hackad purjo. Oavsett vad som serveras ätes allt hos oss. Kan bero på att vi är väldigt generösa med kryddningen, ingen barnmat precis :D Att tillsätta lite riven ost i moset är lite pricken över i. Sist blev det pommes duchesse, mycket uppskattat men lite mer jobb för kocken.

@klarafardigaga

Var mycket skeptisk mot kycklingkorv men det var verkligen supergott när jag väl vågade prova. Men inget slår bullenspilsnerkorv och grynkorv! :

@zudette

Hos oss äter vi allra helst lokalt producerad korv - Petterssons eller Nordchark, allra helst men är det bra pris kan det slinka ner varmkorv från Lithells i varukorgen... När det gäller falukorv åt vi mest SCAN förr men "usch, huvva och fy" tycker vi nu om den, - nu är det mest bara Nordcharks falukorv vi äter här eller nån annan norrbottensproducerad variant! (Y) När det gäller moset sätter min mormor i hacad gul lök som hon "förkokar" i mjölen som ska i moset - det blir sååååå gott men jag får tyvärr inte till det som hon...:(

PS.... Älskar varmkorv med HEMLAGAT mos - känns som om WOW - vad jag längtat efter detta, varje gång jag äter det....(Y)

@lena

Vi köper oftast hotdogs grillkorv och scans falukorv (bastuträsks falukorv är den godast men så dyr)

@amika

Skrivet av Agromupp den 13 jan 2009

Hemma hos oss är ostkorv en favorit. Stekt är den supergod och mycket saftig.

Brukar mixa mjölk med persilja och den gröna delen av purjolöken innan jag blandar det i potatisarna tillsammans med en klick smör, så blir det alldeles (trevligt!) grönt och barnen tycker att det är superkul. Passar säkert med vitlök i också :p

Ostkorv? Det lät spännande! Vart finns det att få tag på? :)

@amika

Skrivet av KAROLO den 13 jan 2009

När vi äter korv är det Lindvalls som gäller.
http://www.lindvallschark.se
Speciell är deras Rishultskorv och persiljestuvad potatis - Det är så gott.

persiljestuvad potatis... hur gör man det? :)

@glitterfia

Hotdogs
Scans ost och baconkorv (tror det är scan iaf) Steks försiktigt den spricker lätt. Jättegod
Falukorv
Sibylla korv på burk. Lithells är också bra.
Bullens pilsnerkorv

Äter inte korv så ofta längre

@ledivo

När vi äter korv är det Lindvalls som gäller.
http://www.lindvallschark.se
Speciell är deras Rishultskorv och persiljestuvad potatis - Det är så gott.

@softis

Scans korv på burk tycker vi ä underbara-använder spadet d ligger i å kokar d i,fyller eventuellt på m vatten tills d täcker å i m en köttbuljong(L)

Mitt nya favoritmos är duchessmos-jag använder alltid potatispress när ja gör mos därefter slickepotten å rör runt mä,när ja pressat potatisen rör ja i 2-3 äggulor,ett par msk smör,ett par msk olivolja åså smakar av mä salt å peppar,rör in tills d blir till önskad konsistens(jag föredrar detta mos helt slätt)-ät som d är eller gratinera i ugnen tills d fått lite färg(L)

@bernit

Äkta skinnkorv med hög kötthalt och en lätt rökning är det för min del.
Tycker skinnfria grillkorvar gjorda på kemikalier och köttavfall borde bojkottas, pelar ingen roll om det står Scan, Ica eller något annat kännt namn på korven.

@matglad-54

Sibyllas kokkorv i burk och bullens är goda!!!!

@tillberga

kyckling Choritzo men de är inte ofta jag hittar den