Tråd:
Kronärtskockor

Inlägg

@piusamadeusmozart

Ett annat sätt: skär av toppen (ca 2/3 delar) och skaftet. Med taggig brödkniv går det lättast. Ansa bort de grövsta bladen. Klyfta upp kockan och ta bort "håren". Lägg dem snabbt i citronsaft så de inte svartnar, alternativt i vatten. Skär fina skivor och stek dessa med vitlök och mycket persilja och naturligtvis lite salt tills de blit mjuka. Kan ätas direkt eller användas som bas till en omelett.

@mrboy

pinot noir gifter sig med kronärtsskockor, glöm aldrig det:)

@idea_

Du plockar loss bladen en och en och skrapar av den köttiga nedre delen av bladet mot tänderna. Inte mycket mat på varje blad, men en långsam njutning. :)

@jennyv

Jag älskar kronärtskocka men har aldrig kokat och ätit hela sådana?!! Äter man bladen?? Tycker oxå det låter lite krångligt?!!

@siggemums

Jag köpte en på prov...det var inte så svårt och det var gott så det blir fler gånger.

@isafrid

Kronärtskocka kan man äta kallt och genom att doppa bladernas bas i en vinaigrette gjort på 1 del rödvins vinäger 2 del olja salt peppar och lite fransk dijon senap. De tråderna som finns under bladerna och just ovanför botten äter man inte.

@the_mama97mia

Jag skar av stjälken, bladen var inte så taggiga. Sköljde noga o kokade bara. Enkelt. Barnen gillade det med. Får köpa flera.

@siggemums

Skrivet av piusamadeusmozart den 13 aug 2010

[recept]20682[/recept]

Tack för alla tips! Det här receptet låter verkligen gott!

@siggemums

Det låter gott men med risk för att låta som Lina i Emil i Lönneberga när prästen är på besök...själve mej är väl inte så märkvärdigt ... men alla de där krumelurerna i örat {question}..

Slå av skaftet med knytnäven så trådarna följer med... ta bort ev taggar...det låter krångligt? Men jag får testa.

@sju

Det är gott med citronsmör till också. Smält smör med en gnutta salt och lite rivet citronskal att doppa bladen i.

@chrisq

:DDär ju bara så gott o ska va med smör o salt o sitta o dra i bladen o sen kronan i mitten är ljuvlig får köpa ett par till på söndag igen