Tråd:
Kryddtoppen – vad är oumbärligt i ditt kök?

Inlägg

@maria_wijk

Puffar upp tråden.

@maria_wijk

Uppdatering över MK-användarnas 5-i-topp över mest frekvent använda torkade kryddor (utöver salt, vitpeppar och svartpeppar):

1. Paprikapulver, Timjan
2. Oregano
3. Chilipeppar
4. Curry, Vitlök
5. Basilika, Ingefära, Dragon

Faktiskt är jag lite förvånad att ingen ännu nämnt Knorrs Aromat som var så populärt i en annan tråd.

@lena4

1 salt
2 svartpeppar
3 citronpeppar
4 grillkrydda
5 färsk vitlök i mängder
De är de fem som garanterat finns i mitt förråd.

@buspippi

Chilipeppar, timjan, dragon, koriander, fiskkrydda

Vi använder mycket vitlök här hemma men då är det färsk vitlök...

@maria_wijk

Uppdatering över MK-användarnas 5-i-topp över mest frekvent använda torkade kryddor (utöver salt, vitpeppar och svartpeppar):

1. Paprikapulver
2. Timjan
3. Oregano
4. Chilipeppar
5. Curry, Vitlök

@erajscha

paprikapulver, vitlökssalt, chilipulver, oregano, timjan och muskot.

@popik

chili, paprikapulver, oregano, grönpeppar, lagerblad

@flumhum

1. Vitlök
2. Kanel
3. Pommes krydda
4. Paprika pulver
5. Salt
6 Lökpulver
7. Peppar
8.Curry
9.oregano
10. Rosmarin

Detta använder vi mest här hemma :D

@gunar

Hemma använder vi paprikapulver, chili, timjan, basilika och en örtblandning från Krysmyntagården på Gotland. :)

@gul13

Timjan, curry, kött- & grillkrydda, paprikapulver, vitlökspeppar

@fiona

Vitlök, chili, lökpulver, kanel och örtblandning.
SVÅRT! Jag använder i regel inte torkade kryddor, utan använder nästan uteslutande färsk vitlök, färsk chili eller piripiri-sås, färsk lök, salt och svart och vitpeppar.. Är även barnsligt förtjust i sweet chilisås...
Kryddpeppar och rosépeppar står högt på listan ibland, beroende på vad för typ av mat jag lagar - har det i alla mina långkok.

@anne-cathrine

Vi lagar italiensk mat hemma. Då använder vi dagligen basilika, oregano, rosmarin och timjan. Favoriten annars är Santa Marias : forest blend som vi använder till det mesta.(Y)