Det finns ju några olika trådar igång just nu där konsensus verkar vara; Kallt kött (typ dubbelmarinerad fläskfilé) och potatissallad lr pastasallad. Sticker det ut!?? Njae...därom tvista de kockskolade, men det är ju iaf "mat som är god, lätt att laga i större mängder, och som inte kräver mycket tid vid iordningställandet"...:)
Eller kör på det kalla köttet med en potatisgratäng. Släng då ihop en sån där gratäng som man kokar på spisen i gräddmjölk, färdigkryddad och klar. Därefter bara öser upp i formar, drar på ost och värmer ger färg inför serverandet. Har jag gjort några gånger, är praktiskt...(Y)
Ris eller couscous går ju lika snabbt som att dra ihop en sallad så det borde du ju hinna. Woka färdigt grönsaker, rotfrukter, purjo, rödlök hemma. Koka ditt ris lr couscous på plats och blanda det varmt med de medhavda grönsakerna. Kall sås till detta, smaksättningen på den utifrån vilka kryddor du väljer för kött etc.
Ostbricka med tillbehör låter ju trevligt mtp den öppna hus karaktären.
Å så den där Salladen du skrev om :D