Lättbakade saftiga chokladrutor
300 g mörk choklad
300 g smör eller margarin
3 stora ägg eller 4 mindre
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 dl vetemjöl
1tsk bakpulver
Glasyr:
4 dl florsocker
3 msk starkt kaffe
Ganering:
Hackad mörk choklad
Bryt chokladen i bitar och smält med smör på svag värme. Vispa ägg och socker
pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Häll i en
långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 25 x 35 cm.Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader tills kakan är torr, ca 20 minuter. Lyft upp kakan med papret och lägg på galler. Låt kakan kallna. Glasyr: Rör ut florsockret med kaffe och bred över kakan. Strö över hackad choklad och låt glasyren stelna. Skär i rutor