Tråd:
Mat med 80-tals tema

Inlägg

@gnurf

Vad är det för fel på en Heineken då? :'(

@martina63

Kul idé! Om du skall göra smördegsibakad fläskfilé kommer jag ihåg att man ibland hade vitlöksost typ: Boursin eller creme bonjour på filén eller på kassler som sedan kläddes med smördeg.
annars kommer jag ihåg:
bakad potatis med olika fyllningar, fläskfilé africana med jordnötter,curry,bananer etc, fondue som tidigare sagts, chili-con-carne, mat-pajer, att dricka: dagens med schweppes russian (vitt vin med läskeblask){party}

@the_mama97mia

*ler* när jag läser tråden, allt var inte fel med 80-talet haha. Många rätter börjar väl komma tillbaka i ropet igen.

Fonduernas tid - var det 80´s? Men det kan man ju inte ha på så stor fest.

@frukernell

Skrivet av uulrikaa den 25 mar 2010

Beror ju lite på hur många du ska bjuda, det ska ju gå att genomföra hyffsat smidigt, samtidigt som man (väl?) vill att det ska kännas lite festligt också :)

Räkcoktail tycker jag känns som en given förrätt, det hade jag kört på. Varmrätter (festligare vill säga, annars kan man köra på bulletproof blodpudding ;) var väl mycket kött och sås, typ filét mignon, plankstek, inbakad fläskfilé, Bea och rödvinssås och grillad tomat till det ;)

Ja det kan ju komma upp mot femtio pers fast det vet jag ännu inte. Men jag börjar mer och mer vara inne på räkcocktail till förrätt och smördegsinbakad fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås och bearnaisesås till huvudrätt.

Men fortsätt komma med förslag ;)

@uulrikaa

Beror ju lite på hur många du ska bjuda, det ska ju gå att genomföra hyffsat smidigt, samtidigt som man (väl?) vill att det ska kännas lite festligt också :)

Räkcoktail tycker jag känns som en given förrätt, det hade jag kört på. Varmrätter (festligare vill säga, annars kan man köra på bulletproof blodpudding ;) var väl mycket kött och sås, typ filét mignon, plankstek, inbakad fläskfilé, Bea och rödvinssås och grillad tomat till det ;)

@gnurf

Heineken och Quiche Lorraine

@gnurf

Heineken

@frukernell

Skrivet av Erajscha den 23 mar 2010

En trerätters à la 80-talet:

Avocadohalvor med räksallad

Smördegsinbakad fläskfilé, potatisgratäng och sallad

Glace au four

t

Mmmmm vi åt faktiskt smördegsinbakad fläskfilé i helgen med potatisgratäng det var riktigt gott.

@erajscha

En trerätters à la 80-talet:

Avocadohalvor med räksallad

Smördegsinbakad fläskfilé, potatisgratäng och sallad

Glace au four

@frukernell

OJ OJ OJ tack snälla alla ni hittills för alla förslag. Får börja göra upp en lång lista på alla förslag och testa mig fram. Har ju som sagt 2 år på mig att hitta det jag vill bjuda på. ;)

@amoz

Skrivet av irrevirre den 23 mar 2010

Jag kom på dessa förslag:
Kära ungdomar .... det här kommer jag på .....

Köttfondue
Filé black and white
Kassler med ananas
"Smördegsinbakat"
Räkcoctail
Kyckling i lergryta
Päronhalvor med after eight (eller var det 70-tal?)

Du är verkligen helt rätt i ditt minne och även den som föreslog Flygande Jacob.

@siggemums

Heta räkor och Grönpepparkyckling.

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr