Vi brukar också förbereda hemma för att göra det enkelt.
Vi har en favoritgryta som passar hungriga skidåkare den jag brukar göra på våra skidresor. Du kan förbereda det mesta hemma om du vill och det går utmärkt att frysa in den om det behövs. Jag brukar fräsa champinjoner och korv medan riset eller pastan kokar.
Grundreceptet är så här för 4 men jag lägger nog på det dubbla för våra matglada killar .
250 g hel chharlottenlök
200 g fläskfile eller mager grisbog, (efter kassa)
100 g champinjoner
8-10 prinskorvar eller blanda i lite mer kryddstarka korvar.
1 krm Svartpeppar
1 msk tomatpure
2 dl buljong
1 dl creme fraiche eller grädde
Bryn löken först i en panna ta upp den. Stek köttet.Jag brukar använda fläskfile och jag tycker bäst om att steka den hel. Bryn runt om okrydda med salt och peppar och efterstek på svag värme under lock på svag värme.Dela i skivor. När köttet är klart häll i tomatputre och buljong och lök och låt koka ca 5 min. Hit kan du förbereda sedan tillsätter du fräst korv, champinjoner och creme fraiche på plats.
Hamburgare är också en bra rätt som du kan förbereda genom att steka upp hemma och sedan frysa in-Tänk i så fall på att styckfrysa dem så det inte blir en stor klump. Servera med bröd, sallad och klyftpotatis.