Tråd:
Ost kryddad med spiskummin

Inlägg

@sashimi

Så..
Tacopaj, mexikansk paj eller skaldjurspaj är det som rekommenderas?
Ska söka efter recept.. :p

@boz1965

Skrivet av saxa den 13 jan 2010

Spiskummin är ju hela innan det mals till pulver.

Jag hade också rivit och fryst den och använt den till gratäng eller paj. Blir nog bra till ex. mexicanskt

Spiskummin och kummin är två skilda örter/kryddor. De är inte ens besläktade med varann.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kummin
http://sv.wikipedia.org/wiki/Spiskummin
http://svt.se/2.40414/1.438696/spiskummin_och_svart_spiskummin

@the_mama97mia

Jag tror Anders har rätt, det mest vanliga är faktiskt "vanlig" kummin just som ostkrydda, det benämns ibland (felaktigt) som spiskummin.
Kumminost är typiskt till kräftor och skaldjur, mycket vanligt med kombinationen Kummin och Kryddnejlika i.
Inga problem för dig, riv osten och använd i gratäng eller paj - men tänk utanför tex mex området, tänk skaldjur!
(Y)

@saxa

Spiskummin är ju hela innan det mals till pulver.

Jag hade också rivit och fryst den och använt den till gratäng eller paj. Blir nog bra till ex. mexicanskt

@sashimi

Tack alla ni för tips!

Tacopaj lät gott, har du ngt bra recept? :p

Kollade nu på förpackningen och det står "kryddad med spiskummin och kryddnejlika, långlagrad". Spiskummin kanske inte syns men kryddnejlikorna syns, om du förstår vad jag menar. :)

@matanders

Är du säker på att det är spiskummin? jag skulle mer tro att det är kummin (spiskummin är ett pulver och helt annan smak än kummin) Hur som hellst så har jag inget tips just nu men ska klura på det.

@bumbis

Riv den och lägg i frysen. Den är säkert jättegod till tacopaj eller gratäng.

@sashimi

Jag har så dåligt samvete. Jag är gravid och blev sååå sugen på en ost kryddad med spiskummin. Min snälla man köpte den naturligtvis åt mig, men nu så när jag har ätit några skivor av den så är jag inte alls sugen på den längre och den bara står i kylskåpet och riskerar att bli övergiven och dålig.

Har ni några tips på vad man kan göra med den?
Kan den rivas och användas på ngn gratäng eller nåt? Spiskumminsmaken är ju lite speciell så det kanske inte funkar?
*desperat*
Jag gillar inte att slänga saker bara sådär, speciellt inte ostar! :o

(Osten är kryddad med spiskummin och kryddnejlika, långlagrad.)