Inte japansk men filippinsk, vi har den här goda mixen för panering:
http://www.sarisaristore.se/prestashop/69-mama-sita-s-breading-mix-for-fritos.html
Inte japansk men filippinsk, vi har den här goda mixen för panering:
http://www.sarisaristore.se/prestashop/69-mama-sita-s-breading-mix-for-fritos.html
Skrivet av jimboz den 11 jun 2010
Ibland får man lägga en slant på brödsmulor helt enkelt, det är ju inte alldeles lätt att göra själv. Men kommer man över en större påse än standard så blir nog priset lite lägre..Cornflakes är ju ett bra substitut men kanske inte riktigt lika nice..Kan man köpa Ramlösa och släpa hem för 20 spänn så är det nog ingen dålig affär ändå.
Ja de får man. Använder det med måtta. Jag har min sodastreamer så här släpas inga Ramlösa längre.bara patroner då och då.
Ibland får man lägga en slant på brödsmulor helt enkelt, det är ju inte alldeles lätt att göra själv. Men kommer man över en större påse än standard så blir nog priset lite lägre..Cornflakes är ju ett bra substitut men kanske inte riktigt lika nice..Kan man köpa Ramlösa och släpa hem för 20 spänn så är det nog ingen dålig affär ändå.
Skrivet av jimboz den 11 jun 2010
Här är mina förvärv från gårdagen ...
http://s976.photobucket.com/albums/ae248/jimboz1/Foodie/
Grön av avund:)Hittade på Engelska hur man gör Panko !
How to Make Panko Style Bread Crumbs
You will need one loaf artisan style French bread, sliced in inch thick slices. Remove the crusts and allow to get stale overnight.
Method One
* The next day cut the bread in one inch cubes. Process the cubes in a food processor until they become coarse crumbs. Don’t let them become too fine. You want a much larger crumb that you are used to making. It is easier if you do this in small batches.
* Bake at 300F for three to five minutes. Watch the bread crumbs carefully so they don’t brown. Stir gently but thoroughly and bake for another five minutes but do not allow them to brown. Cool completely and store air tight.Method Two
* Bake the sliced, stale bread in a 300F oven for twenty minutes but do not allow it to brown. You will turn it over after ten minutes. Remove from the oven and cool.
* Grate the crispy bread on the coarse side of a grater. Place the resulting crumbs on a cookie sheet in one layer and bake again in the 300F oven. Bake five minutes, stir and then bake five more minutes.
* Allow to cool completely before storing in an airtight container.
Tackar för detta,skall testa
Här är mina förvärv från gårdagen ...
http://s976.photobucket.com/albums/ae248/jimboz1/Foodie/
Hittade på Engelska hur man gör Panko !
How to Make Panko Style Bread Crumbs
You will need one loaf artisan style French bread, sliced in inch thick slices. Remove the crusts and allow to get stale overnight.
Method One
* The next day cut the bread in one inch cubes. Process the cubes in a food processor until they become coarse crumbs. Don’t let them become too fine. You want a much larger crumb that you are used to making. It is easier if you do this in small batches.
* Bake at 300F for three to five minutes. Watch the bread crumbs carefully so they don’t brown. Stir gently but thoroughly and bake for another five minutes but do not allow them to brown. Cool completely and store air tight.
Method Two
* Bake the sliced, stale bread in a 300F oven for twenty minutes but do not allow it to brown. You will turn it over after ten minutes. Remove from the oven and cool.
* Grate the crispy bread on the coarse side of a grater. Place the resulting crumbs on a cookie sheet in one layer and bake again in the 300F oven. Bake five minutes, stir and then bake five more minutes.
* Allow to cool completely before storing in an airtight container.
Skrivet av mama97mia den 11 jun 2010
Men kan man inte göra som egen panko? Tips någon?
Bra fråga undrar det samma.
Skrivet av jimboz den 11 jun 2010
Jag kom över tigerräkor billigt och ska prova Panka dom :)
5 olika flaskor Chili blir inte fel att prova till detta...
Du lär inte ångra dig,glöm bara inte mjöl och ägg innan pankon.
MUMS!!! Vi skall ha jätteräkor i kväll som har legat och gottat sig i marinad sen igår. Chili är en gudagåva till mänskligheten :)
Men kan man inte göra som egen panko? Tips någon?
Jag kom över tigerräkor billigt och ska prova Panka dom :)
5 olika flaskor Chili blir inte fel att prova till detta...
Skrivet av jimboz den 10 jun 2010
Tack för tipset...Jag ska in till stan och handla lite Asiatiska kryddor med en kompis i skrivande stund . Man har ju turen att ha nära till stråket runt Olof Palmes gata..I mitt fall så blir det ett gäng olika Chilisåser på flaska, Koreansk Chili peppar och lite annat smått och gott.
Det där ströbrödet är väl samma som dom använder på dom där goda sprödbakade torskfiléerna som finns för dyra slantar i affärerna. Det blir en påse för mig...
Jag tror som du att dom är panerade med panko.Skall kolla innehållsförteckningen nästa gång jag inhandlar dom,skall först testa med egengjorda med panko.
Skrivet av jimboz den 11 jun 2010
Nu har jag handlat en jävla massa Chiliflaskor , Panko, Kimchi och jordnötssmör så nu klarar jag mig ett tag.
Jag vill bara poängtera att Pankon kostade 20:- för 200gr vilket blir 100 kilot och det är väl i mesta laget...Hädanefter köper jag Cornflakes på Coop och får ungefär samma effekt. Det blir ett kilopris på under 20 lappen..
Ja det är dyrt. Jag betalade 39 kronor för samma mängd och sen kommer ju frakten till på det hela. Så det gäller att spara på det. Du lär få en musig helg:)
Skrivet av Bumbis den 10 jun 2010
Ang. panko kan jag tipsa om att göra egna potatiskroketter. Gör ett fast mos som smaksätts rikligt med salt, peppar, vitlök och persilja. Dubbelpanera i mjöl, ägg och panko. Fritera eller stek i olja. Gör dom större än dom färdiga man köper. Hur gott som helst.
Tack snälla för det tipset. Sparat och skall testas:)