Tråd:
Perfekta pannkakor

Inlägg

@addegoteborg

Jag brukar alltid dränka varje pannkaka i fett. Kanske inte det nyttigaste men de blir härligt krispiga och lätta att steka.

/ Andreas Wålinder

@katarinaengberg

Skrivet av Erajscha den 2 dec 2009

[quote]Skrivet av Gnurf den 2 dec 2009

Du steker alltså PLÄTTAR kära Mia....Pannkaka är någonting helt annat...(H)

Nää plättar steks i särskilt plättjärn och är bara cirka 5 cm i diameter. Pannkakor steker man i större stekjärn. Ugnspannkaka steker man i ännu större form i ugnen.[/quote]

@roggan

I Finland är de kloka! Ni har så rätt så...
Har just gjort skinkcrêpes till julbordet. Nu ska de bara in i frysen för att tas fram på julafton.

@nicolinaz

I Finland steker vi också plättar på spisen (alla storlekar) och gör pannkakan i ugnen! god juletid!

@gnurf

Härligt att du inte låter dig assimileras och spolieras av sörlänningarna Roggan!! (Y) Och visst heter det Julgranspumlor...å inte nått könlöst trist urtråkigt som Julgranskulor....:p

http://www.pumlan.org/

@roggan

Jag får nog också hålla med Gnurfen angående namnen småplättar, plättar och pannkaka. Trots att jag sen drygt ett år är skåning. Inga sörlänningar kan få oss att ändra oss som kommer från Piteå- och Luleå-området, ja kanske hela Norrbotten. Håller med om att första plättan blir aldrig bra.

Just det ja. Bron är trappen in till huset! Kan bero på att alla norrbottningar har vallgrav runt husen.
:p :D

@gnurf

Jo...Plättar är barnsligt gott (Y) Pannkaka oxå...:p

@boz1965

Jobbade på lunchrestaurang/catering en gång i tiden, på stenåldern känns det som... Bland de uppgifter jag hade var att steka pannkakor varenda j-a torsdag. C:a 1000 pannkakor varje torsdag. Körde på två stekbord (modell större) samtidigt. Ni som har jobbat som kock vet hur stressigt det kan vara... Som tur var hade jag en "köksslav" som servade mig med smet (nej han smet inte :p) Trots det gillar jag fortfarande pankisar. :)

@kantomen

Det gäller att ha tålamod vid den första pannkakan...
Plättar är små...
I ugnen blir det ugnspannkaka...

@lenael

Jag har en plätt/pannkaks-panna med låg kant.
Den används bara till det och att steka ägg i går utmärkt. (Y)
Steker i smör och diskar den efter varje gång den använts.

@sikaal

Skrivet av Misty09 den 3 dec 2009

Tror som sagt efter att läst alla inlägg att min gamla mormor hade rätt. Att ha separat panna för pankisarna och annan mat kan vara lösningen som många här verkar ha. Första pannkakan blir inte bra annars pga av det som stekts innan.

Japp, så är det! Jag ärvde mammas gamla pannkaksjärn, ("plättpanna" med låg kant), misslyckas aldrig i den. Torkar bara ur den med hushållspapper mella varven.
MEN om jag försöker i en annan panna blir första och kanske andra "åt skogen".
Lena

@mistys

Tror som sagt efter att läst alla inlägg att min gamla mormor hade rätt. Att ha separat panna för pankisarna och annan mat kan vara lösningen som många här verkar ha. Första pannkakan blir inte bra annars pga av det som stekts innan.