Tråd:
Pizza

Inlägg

@the_mama97mia

Gnurf, ditt tips om att frysa in pizzadeg var intressant, men jag förstod inte - kavlar man ut den innan man fryser?
*tacksam svar här* ¨
Pizza är någt som de flesta verkar göra...

@imse

En god skogspizza som vi gillar skarpt. Utan tomatsås på.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/11/16/skogspizza/

@marjoh1

Tycker det färdiga pizzakitet man köper i affären är snabbt och enkelt, vist är hemlagad pizza det godaste men det kitet är fullt gångbart när man inte känner någon inspiration till det.:)

@lollilotta

Tycker den pizzadegen som man bara rullar ut och kavlar till är riktigt god. Smeta på tomatsåsen som följer med. Sen är jag barnsligt förtjust i räkor, så fyllningen brukar va skinka räkor och ost. Har även hänt att vi slängt på nån starkare korv. Så gott! Hemmagjord pizza slår köpt. Men man är nog lite bekväm ibland :)

@zudette

Jag gör en superenkel variant på tomatsås - Pizza är lite grejjit att göra ändå utan att man måste förbereda och koka såsen oxå....

Min tomatsås på en höft: Blanda tomatpuré, chilisås och/eller ketchup till en härlig röra. Krydda med oregano, basilika och vitlökspeppar (ganska mycket). Numer är en tsk chipotle paste en given ingrediens hos oss som ger lite sting till såsen. Om man vill kan man också använda svartpeppar och färsk vitlök , istället för vitlökspeppar, om du vill ha en tydligare vitlökssmak! - Alltså inget kokande - bara blanda och bre ut över pizzan! Jätteenkelt och jättegott!

Min favorithemmapizza fyller jag med falukorv, chaminjoner, lök, paprika och ost!!(Y)

@gnurf

Även Gnurf kokar egen tomatsås: Passerade tomater, en skvätt tomatpuré, örtsalt, peppar, färsk vitlök, oregano, basilika. Puttra 15 min.

Vanlig jästdeg på vatten, salt, olivolja, durumvetemjöl.

Ett tips är att göra dubbel eller trippel sats och frysa in överbliven deg inplastad. Det blir toppenbra, nästan ännu krispigare botten när man gör pizza på fryst deg. Tag fram degen, bort med plastfilmen, lägg på microsäkert mjölat fat och strö lite mjöl ovanpå. Kör på upptining i micron. Praktiskt och raskt går det att fixa till fredagspizzan....(Y)

@the_mama97mia

Jag älskar egen pizza... Barnen är ju lite förtjusta i köpepizza...
Har ngn recept på typ PanPizzadeg?
JAg gör vanlig pizzadeg annars, låter jäsa länge.
Egen tomatsås, ALbin klagar över stora bitar i tomatkross så ibland kör jag passerade tomater, men jag vill ha både basilika, oregano och ibland timjan i. I såsen.
Sen som ngn skrev ovan - att ha på lite ost på botten liksom - det är toppen... Bra för en baklängesmiddag?

@marianne49

Ja brukar köpa den som är färdig som man rullar ut .Iden finnsdet tomatsås sen har ja köttfärssås uppe på det har ja stekt lök sedan stekt bacon sen riven ost jättegott servera med sallad (Y)

@vaneet

gott:p

@saraw

Jag gör en pizzadeg på torrjäst och mjölkpulver som jäser en gång i utkavlat tillstånd. Har speciella pizzaformar i teflon som är jättebra, även om vi kanske inte bakar pizza mer än någon gång per år. Den degen blir lite som pan pizzadeg och ganska krispig på kanterna.
Tomatsås blir endera kallrörd med tomatpuré, lite olja, lite vinäger och kryddor eller så kokar jag med vitlök, gul lök och krossade tomater. Gärna en skvätt rödvin i och socker för den goda smakens skull.
Vi fyller med tunt strimlad skinka, ananas, banan och mozzarellaost. Köttfärssås är också gott liksom chèvre och salami. Mums!
Tror att det blir hemlagad pizza till helgen faktiskt. Det är ju så gott och helt klart värt besväret.

@enannan

Jag kokar oxå egen tomatsås, oftast. Med mycket kryddor (vitlök), örter och en liten skvätt olja.
För det första blir det mycket godare och den blir inte lika "blöt" heller som om man använder krossade/hela tomater rakt av.

På pizzan gillar vi köttfärs och lök och paprika. Gärna mozzarella.
Och ruccola är mycket godare till än blaskig pizzasallad. :)

@lageca

Jag brukar göra såsen av en burk tomatkross och en burk tonfisk. Häller allt i en kastrull och låter det koka upp. Jag smaksätter den med ca 1 msk pizzakrydda. Bred ut såsen och strö över skinkstrimlor och ost.