Tråd:
Rosta eller steka rotfrukter

Inlägg

@cassiopeya

Skrivet av edfj den 22 nov 2010

mama97mia: Det var så jag gjorde, fast jag hade även honung. Det blev perfekt!

Det ska jag prova nästa gång, med honung alltså :)

@edfj

mama97mia: Det var så jag gjorde, fast jag hade även honung. Det blev perfekt!

@the_mama97mia

Jag gillar att skära rotfrukterna o sen lägga i plastpåse, ha i lite olja o skaka runt så det täcker alla, detta gör att man behöver lite mindre av oljan.
Alla sätt är bra utom de tråkiga!

@cassiopeya

Jag älskar att ungsrosta rotfrukter, har lagt in mitt favvorecept här på MK :)

Ugnsrostade rotfrukter med smak av Italien

Prova det och jag lovar du kommer bli nöjd :p

@cawn

Rostade i ugn med lite olivolja,flingsalt,timjan.Smula getost över.Himelskt gott!!!!!(A)

@littlejohn

Ugnen är det som gäller för mig ca 175 grader.
Ta inte för små bitar och ta gärna på lite olja. Blir kanongott.

@edfj

Testade idag att blanda de med honung och olja och sedan in i ugnen! Riktigt gott! Finns på mina recept och det rekommenderas:D

@siggemums

Absolut rosta i ugn! Jag föredrar utan olja.

@bernit

Absolut rosta i ugn - ganska stora bitar av alla sorters rotfrukter, häll över lite olja, grovmalen peppar , flingsalt och gärna någon färsk ört. Jag brukar köra på ca 175 grader - det blir alltid bra(Y)

@edfj

Hej,

Vad har ni för erfarenheter rörande detta ämnen? Är det godare att rosta rotfrukter i ugnen eller att steka dem i panna? Har fått för mig att de blir ganska torra om man ugnsrostar den. Har ni något tips på vad man kan blanda dem med för att slippa detta?