Tråd:
Santa Maria kryddor ”Chilli & lime” ”Wasabi & sesame”

Inlägg

@bernit

Skrivet av Lilljeppe den 13 jul 2008

Jag har börjat köpa kryddor av märket Zeta. Då får man en kryddburk som man maler kryddorna själv när man vill ha. Vad tycker ni om dessa kryddburkar/märket?

Köper bara "rena" kryddor, inte blandningar (förutom typ curry), jag har testa flera av dessa kryddor med bra resultat, kan rekommenderas.

@maripoosa

Jag kom på det nu att man kanske kan ha dem till att krydda hemgjorda snacks? Tex rostade kikärtor, sojabönor m.m. :D

@fiona

Skrivet av Lilljeppe den 13 jul 2008

Jag har börjat köpa kryddor av märket Zeta. Då får man en kryddburk som man maler kryddorna själv när man vill ha. Vad tycker ni om dessa kryddburkar/märket?

Tyvärr har jag haft erfarenheten att kvarnen varit lite för dålig för att fungera att använda i själva matlagningen, men de är mycket trevliga att använda till bordskrydda.

@gabbebal

Det har jag chili/kakao som passar jättebra till köttfärssås med ris ,mycket gött!!

@tilda

chili/ lime är jättegott till fiskgratäng.

@agi007

Jag har inte testat Zetas kryddor, men har anvant andra engangs-pepparkvarnar i matlagningen (t ex Jamie Oliver's peppar). Jattesmidigt och att rekommendera! Det ar forstas trevligare att ha en snygg pepparkvarn vid matbordet :D

@monac

jätte bra...det är ju bara "godast med nymalet":)

@lilljeppe

Jag har börjat köpa kryddor av märket Zeta. Då får man en kryddburk som man maler kryddorna själv när man vill ha. Vad tycker ni om dessa kryddburkar/märket?

@agi007

"Den hemlige kocken" kommer ut i pocket i Oktober om nagon mer an jag ar intresserad !

@agi007

Tusen tack for hjalpen! Ser ut som om jag far ta fram mina kryddor och experimentera lite mer :p - brukar annars mest laga mat efter recept - det finns ju sa manga favoriter och som man vill testa (Y) !

Jag har last om den Hemlige kocken och det ar verkligen en bok jag vill lasa. Hoppas den kommer ut pa pocket snart (laser bara pocket eftersom jag laser mycket och alltid har en bok i vaskan - det blir for tungt att slapa runt pa inbundna bocker)! Forsoker redan ata ekologisk/kravmarkt mat och frukt och gront efter sasong, men har faktiskt inte tankt pa innehall i kryddburkar sa tack for tipset!

@festmaten

Jag håller också på att läsa Den hemlige kocken, efter att ha läst den blir det nog en storstädning i skåpet!!!
Men glutamaten till trots så ÄR den här rätten jättegod:p
Sesambakad lax på sockerärtsbädd med wasabipotatis och sojasås

@monac

bekvämt med kryddblandningar men de är i regel mest natriumgluamat som huvud bestånds del......samt massa syntetiska aromer och smaktillsattser som kanske inte alltid gör så stor nytta i våra kroppar!
Kan tänka mig att det funkar på/ i det mesta...sallads dressingar såser,wok,marinad...eller risrätter...grillat.
Har absolut inte kritiserat någon eller ens santa maria:)
Håller på att läsa "Den hemlige koken"...lusläser alla innehållsförteckningar med Sherlook Holmes kostym & förstorings glas. Ni som läst den förstår varför!!!!!
Utmäsrkt om man vill "upplysa sig " lite mer!