Aldrig att jag skulle köpa en skärbräda i plast, jag undviker allt som tillverkas av olja.... visst om de höll lääänge men att dessutom vara tvungen att byta ut dem varje år minst - miljövänligt... absolut inte! Dessutom missfärgas plastskärbrädena lätt även om man diskar direkt, och bakterier trivs ganska bra där bland skårorna som blir.
Glas har jag faktiskt aldrig sett, men det låter inget vidare om man tänker på hur glas brukar låta om man kommer åt med något vasst.... Låter ganska tungt också, och risk att krossa i golvet kanske.... :)
Nej, trä kör jag på. Det det med att det är ohygieniskt med träbrädor tror jag inte på. Trä torkar som sagt fort - inga fuktiga äckliga sprickor! Och det är inte alls svårt att hålla fräscha, olja in med olivolja eller vad du har när de ser torra ut och inte känns "mjuka". Att olika svenska trämaterial är dåliga.. tsss.. för de allra allra flest duger de nog alldeles utmärkt! Tyngden i brädan tycker jag är positivt och det övriga är enligt mig bara onödigheter inte märks särskilt mycket. För övrigt finns det många tunna, lätta trä-skärbräden också.
De som man kan köpa i affären är oftast för små och dåliga, utan oftast är det bättre att köpa på byggföretag. Om man ber snällt kan de ofta såga till den gratis också. =P Hos mig har sågade vi ut en jättefin bit måttanpassad till diskhon. Det är perfekt - den är stor och stadig och tar ingen plats på bänken eftersom den då ligger på ena diskhonshalvan. Rekommenderas! Så nej jag väljer trä både för min egen lathets skull och för miljöns skull.